Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: podejrzana e65

Zaawansowany Użytkownik Awatar WŁOCHU
    BMW
    E32 740iA

Jako właściciel auta pozwolę się wypowiedzieć :)

Ogłoszenie już nieaktualne. Nie, nie sprzedałem auta. Praktycznie miałem tylko jedną ofertę kupna za gotówkę, ale wyglądało to mniej więcej tak, że osoba wypytała o auto po czym napisała, że jak kiedyś tam będzie miała pieniądze to się zgłosi. O tak w wielkim skrócie. Miałem dużo ofert na zamiany za jakieś Passaty B6 i dopłata dla mnie, ale taka opcja mnie nie "rajcowała". Wystawiłem auto z tego względu, że chciałem się przesiąść na wygodnego diesla, a ponadto mógłbym odpisywać Vat od diesla. Już wystawiając auto na olx miałem mieszane uczucia. Nie wiedziałem czy chcę sprzedać czy nie. W chwili obecnej śmiało stwierdzam, że auto u mnie zostaje. Możliwe, że zagości LPG. Ale to nie istotne.

Co do przebiegu. Auto w chwili obecnej ma równo 270kkm (aż byłem przed chwilą się upewnić). Auto kupiłem w maju 2014r z przebiegiem 261kkm.

Nie jest to żaden ulep i dlatego zostaje u mnie.

Co do ceny. Fakt, kupiłem te auto troszkę poniżej 30k, ale chyba każdy logicznie myślący człowiek zdaje sobie sprawę ile kosztuje zarejestrowanie BMW serii 7 4.4l. Opłaty zabijają. Nie zrobiłbym komuś prezentu.

Co do mankamentów. Jak już nadmienił Simplus, obdrapane plastiki progowe w tylnej części wnętrza (jeszcze się nie spotkałem, żeby były OK), spalił się bezpiecznik od podnoszenia klapy bagażnika ("ogromny" koszt naprawy), ponadto do wymiany tarcze hamulcowe przód. Koniec. Nie kopci, rurka cała. Auto do 2014r było serwisowane a NL w aso BMW EKRIS, więc o takie rzeczy dbali.

Ale tak jak już wspomniałem auto zostaje, bacznie prezentuje się u boku e32 740. Obydwie czekają na kolejną do "kolekcji" - E38.

Co do koloru, wiadomo..... ToledoBlau to nie jest czarny czy złoty kolor (który najbardziej mi się widzi na E65), ale jest o niebo ładniejszy od srebrnego :)

Reasumując :)

Bardzo mnie rozbawiły wywody osób, które nigdy nie widziały auta (i nie chodzi mi tu teraz wyłącznie o omawiane auto), a pomimo tego stanowczo wypowiadają się na temat stanu auta, jego przeszłości etc. Z chęcią nauczę się tej, jakże oszałamiającej zdolności :)

Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    Auto kolegi, kupił ją chwilę po tym jak ja kupiłem swoją 760. Więc w jego posiadaniu koło pół roku. Notabene ja mu ją poleciłem bo jak bym nie kupił swojej 760 to wracając miałem wziąć tą w Pile.
    Co do przebiegu to nie pamiętam, ale poszukam Wam bo miałem ogłoszenie poprzedniego właściciela skopiowane z allegro.
    Chce według mnie dużo, zwłaszcza że ja byłem ugadany z poprzednim właścicielem chyba na 27tyś na tych 21" felgach.
    Ma ją chłopak w moim wieku i z tego co wiem to dba o auto. Ma jeszcze e32 740 więc można powiedzieć że fan 7er.
    Mankamenty wyglądowe to na pewno fotel kierowcy już gdzieniegdzie przytarty, na słupach te plastiki mocno odrapane. Wiem że ostatnio hydraulika klapy odmówiła posłuszeństwa.
    Wiem, że na pewno trochę jest do roboty przy aucie.
    Ostatnio pamiętam że była jakaś przygoda parkingowa i robione oba zderzaki w ASO z OC sprawcy więc raczej porządnie.
    Wiem też, że opon letnich szukał do tego auta więc jest szansa że te się kończą.
    Hmmm, znam kolesia i nie chcę mu psuć sprzedaży ale też nie chcę aby ktoś poleciał pół polski myśląc że igła.
    Jak coś jeszcze chcecie wiedzieć to walcie
    .
    Ty mi ją poleciłeś? Dobre.

Tak wjechało we mnie e36. Lakier popękany, zderzak cały. A, że robiłem to w ASO na koszt OC sprawcy, to polecieliśmy na grubo. 2 nowe zderzaki, osłony, zaślepki etc. Tylko się cieszyć.

Racja opon letnich szukam. Obcne mają około 4-5mm więc bez szału.

Czy ja gdzieś napisałem, że to igła? Ja wiem Patryku, że tylko TWOJE auta są jak z salonu. :)

Ja chcę coś jeszcze wiedzieć o moim aucie. Mogę walić? :)

Cytat Zamieszczone przez lemur69 Zobacz posta
    jeśli ktoś jest na kupnie jak ja, to ta ma cofany licznik, dziś jest taki w ogłoszeniu 265 000 : http://olx.pl/oferta/bmw-e65-745i-21...tml#06ea9ef72c
    a w maju tego roku był również orginalny 271 tysi :
    http://olx.pl/oferta/bmw-e65-sprzeda...5-ID5Ml6z.html

nie wiem, być może po prostu mu już kilometry na liczniku wracają w dół, ale jak ktoś sprzedaje lalkę bo na taką wygląda i niby zadbaną mechanicznie to po co cofać kilometry, niech ma i 450 000 byleby była serwisowana na czas
    także uwaga przy kupnie powinna być wyostrzona

vin bawarki gdyby i to ogłoszenie wygasło : WBAGL61050DM54130
    Pierwszy link mój. Drugi link poprzedniego właściciela. Walnął literówkę z przebiegiem bo kupiłem auto jak miało 261kkm na liczniku. Kolego masz tak blisko do Trzebiatowa, około 70-80km. Nie lepiej było podjechać, obejrzeć auto? ? ?

Cytat Zamieszczone przez YBSA Zobacz posta
    Cena na felgach 17 BMW z oponami letnimi 25 000 zł
    Możliwa zamiana
    Dla mnie to wszystko tłumaczy.
    Treść z ogłoszenia poprzedniego właściciela.

Najbardziej zirytowało mnie to, że jakiś Pan XYZ na podstawie nie znanych mi bliżej danych (może wróżbita Maciej podpowiedział), nazywa temat "podejrzana e65", gdy nawet nie widział auta, nawet nie dzwonił, aby się o nie zapytać. Nie ukrywam, że robi to automatycznie złe wrażenie na moim aucie. Choćbym miał najlepszą E65 na 7er.pl to jak zajadę na przyszłoroczny zlot i tak każdy będzie kojarzył auto z tematem "podejrzana e65", "musi być ulep", "pewnie licznik cofany" - pomimo tego iż nawet nie obejrzy auta.

Aż się zagotowałem.

Nie mam nic do ukrycia, na wszystkie pytania odpowiadałem SZCZERZE osobom zainteresowanym autem. Dlatego też IRYTUJE mnie to tak, że ktoś od tak pierdzieli sobie na temat stanu auta etc.

AMEN.
    Ostatnio edytowane przez WŁOCHU ; 22-12-2014 o 02:23

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Stary, musisz zrozumieć jedną podstawową sprawę: "TU JEST POLSKA, TU SIĘ KRADNIE" (czyt.oszukuje). Zmierzam do tego, że w tym kraju na każdym kroku próbują Cię wydymać i to bez poślizgu. O handlarzach/sprzedawcach nie wspominam. Dlatego koledzy podchodzą do tematu z rozwagą i ostrożnie. Nigdzie też nie doczytałem się aby ktokolwiek ewidentnie stwierdził że ten samochód to wałek. Cena 25kzł która widniała w ogłoszeniu dawała BARDZO do myślenia bo w tej kwocie kupuje się takie w miarę dobre e38.

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    No to ja się wyłamie i powiem że ta 7 bardzo mi się podoba. Wyposażenie konkret,kolor mi się podoba. Felga najlepsza jaka może być do e65...

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Sam zawsze miałem mieszane uczucia i czekałem kiedy moja trafi do 'oceny' na 7er.... ;) Na szczęście nic takiego miejsca nie miało i mam nadzieję że tu nie trafi bo wielu ludzi miało problem ze sprzedażą przez głupie wypisywania 'ze zdjęć' ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT

Wiem o czym mówisz Jakub, bo sam tego doświadczyłem :) jak wystawiłem swoje auto na sprzedaż i jakie było gadanie - na szczęscie w moim przypadku "zgrzyt" dotyczył raczej ceny niż usterkowości czy lakierniczej strony, ale zawsze.

Sam też czasem oceniam auta innych którzy wklejają tu swoje propozycje zakupu ale wydawało mi się że taka ocena to tylko pomoc i ewentualne spokojne spojrzenia z boku niż decydujący argument i wg mnie tak powinno być traktowane

Ale jak widzę że na podstawie zdjęć ocenia ktoś stan powłoki, czy wręcz wypadkowość to lekkie przegięcie jak dla mnie.

Natomiast trzeba też mieć świadomość tego że wielu userów dzięki takiemu ocenianiu uniknęło wtopy :)

Jak we wszystkim trzeba zachować umiar i równowagę i będzie OK
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    ADASIO z drugiej strony wiele osób odrzuciło dobry egzemplarz bo np. miało malowane 2 elementy i był delikatnie inny odcień... A kupiło autko w super kolorku, jednolitym i błyszczącym ale malowane całe bo były same 'ach' 'och' na forum ;). Ze zdjęć do silnika i tak nie wejdziesz i go nie usłyszysz więc my możemy skupić się tylko na kwestii wyglądu ew. wyposażenia jak komuś zależy...Większość aut które wrzucałem na forum po jakimś czasie byłem oglądać mimo komentarzy i wtedy była dopiero weryfikacja na żywo a nie gdybanina...

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    E32 740iA
    Dokładnie, tak jak Panowie mówicie. Dlatego też dziwi mnie to bardzo, że kolega Lemur69 nie przyjechał osobiście aby obejrzeć auto. Koszt paliwa przysłowiowym TDI to około 50zł. Może to dziwnie zabrzmi w POLSKICH realiach, ale nie mam i nie miałem zamiaru nikogo oszukać czy zataić prawdy - a i tak po przeczytaniu wątku poczułem się jak potencjalny oszust. Wiecie dobrze jakie światło rzuca na auto takie gdybanie czy stwierdzanie, że coś jest podejrzane etc. No ale nie istotne.

Tak jak napisał JAKUB, wiele osób może odrzucić lepszy egzemplarz tylko ze względu na to, że nie spodoba się innym userom. Kupić natomiast gorszy, ale taki, który pięknie wygląda na zdjęciach, zdjęciach na polbruczku przed nowo wybudowanym domkiem jednorodzinnym.

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Włochu, świata nie zmienisz. Tak to już jest.

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 750i
    Nie wiem co cię Włochu dziwi, napisałem że paździeż ? egzemplarz ładny i nigdzie nie napisałem że taki nie jest, odczytałem tylko dwa ogłoszenia tego samego auta i lampka się zapaliła. więc co uważasz że miałem zrobić : zadzwonić i zapytać proszę Pana ale tutaj ma Pan tyle najechane a tam było tyle ? wiesz jak "dłuuuuugo" się cofa licznik ? nieuczciwy sprzedawca zaśmiałby się tylko pod nosem, a u Ciebie widać że ogólnie licznik do ustalenia jest :P

auto dokupić muszę a pojazdy segmentu E już mnie nie rajcują więc obserwuję rynek, jak widzę literówkę w ach och ogłoszeniu to mnie skręca, co do przejechania się po furę mam taniej disla więc do takich jeżdżę, zacząłem od zajeżdzonej 745 którą miałem prawie miesiąc, na szczęście dało radę zwrócić bez problemu ale już wiem na co patrzeć,zakochałem się w tej budzie i będzie bawarka, byłem po igłe 3,0 w cenie 10 tys wyższej niż średnia i też był zonk a fura lala z naszego forum

ale w sumie masz rację, napisałeś w ogłoszeniu auto zadbane bezwypadkowe, bo to nie to samo co otarcie/kolizja i wymiana w aso kilku elementów, wcale nie opisujesz go jako igła... tym się różnisz np od Jakuba. Ogólnie nerwowy chyba jesteś, denerwujesz się że "ktoś pierdzieli na temat stanu auta ?" po to jest forum ?
    o czym wogóle mowa, założyłem temat a skoro znalazłeś go, odpisałeś to chyba jest lajt? najlepiej podsumował to YBSA

Cytat Zamieszczone przez YBSA Zobacz posta
    Stary, musisz zrozumieć jedną podstawową sprawę: "TU JEST POLSKA, TU SIĘ KRADNIE" (czyt.oszukuje). Zmierzam do tego, że w tym kraju na każdym kroku próbują Cię wydymać i to bez poślizgu. O handlarzach/sprzedawcach nie wspominam. Dlatego koledzy podchodzą do tematu z rozwagą i ostrożnie. Nigdzie też nie doczytałem się aby ktokolwiek ewidentnie stwierdził że ten samochód to wałek. Cena 25kzł która widniała w ogłoszeniu dawała BARDZO do myślenia bo w tej kwocie kupuje się takie w miarę dobre e38.

BMW
    E32 740iA
    Może dlatego mnie to tak zirytowało, ponieważ nie mam nic do ukrycia i nigdy w życiu nie oszukałbym nikogo, pomimo to i tak są jakieś podejrzenia. Ale tak jak mówicie, to jest POLSKA tu się OSZUKUJE. Temat uważam za zamknięty. Wesołych Świąt.