Witam. Mam pytanie czy skrzynia biegów 5hp24 z e38 4.4 bez steptronika będzie pasowala do e38 3.0d steptronik? Jeśli tak to co oprócz skrzyni trzeba zmienić? Pozdrawiam
Witam. Mam pytanie czy skrzynia biegów 5hp24 z e38 4.4 bez steptronika będzie pasowala do e38 3.0d steptronik? Jeśli tak to co oprócz skrzyni trzeba zmienić? Pozdrawiam
Nie, z benzyny nawet taka ze step nie pasuje
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Ale co ty mowisz . ja mam diesla 3.0 steptronic i mam wsadzona od 4.4 steptronic z ta sama plyta sterujaca i nie ma wgl problemu . Musi byc ten sam rodzaj skrzyni .
normalnie sie trzyma ... jest przymocowana jak powinna .
nie mozliwe, skrzynia od R6 do V8 nie pasuje, np lokalizacją rozrusznika
A nie jest przypadkiem tak jak w Polonezie? Że skrzynia z 1.6GLI pasuje do 1.9GLD, 2.0GLE, 1.4GLI 16V po przełożeniu dzwona sprzęgła? Tzn sam korpus skrzyni jest identyczny, natomiast inne są tylko dzwony które dostosowane są do konkretnego silnika.
- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
- bo to jedzie BMW e38 synku...
-------------------------------------------------
///M-Sport Individual
Nie wiem dokladnie jak bo Tata mechanik mi to montowal ale mam skrzynie od 4.4 v8 i normalnie jezdzi i dziala mi wiec musi to dzialac.
niczym sie nie rozni skrzynia od 3.0d zf5hp24 ani od 4.4 v8 zf5hp24 te came mocowania wszystko takie same jak ci nie pasi poogladaj sobie zdjecia na necie i bedziesz wiedziec ze co do centymetra to samo .
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 14-12-2014 o 21:22