Witam! Znajomy nie dawno nabył autko i jak w temacie prosił mnie o info ile oleju silnikowego do 730d i jaki najlepiej zalać? i powiedzcie jak to jest pokazuje ze jeszcze 14tys. km do wymiany lub trzy miesiące. Czym się kierować?
Witam! Znajomy nie dawno nabył autko i jak w temacie prosił mnie o info ile oleju silnikowego do 730d i jaki najlepiej zalać? i powiedzcie jak to jest pokazuje ze jeszcze 14tys. km do wymiany lub trzy miesiące. Czym się kierować?
Według instrukcji wchodzi 8,25l razem z filtrem.
Olej BMW LongLIFE -01
LUB alternatywne:ACEA A3/B3 lub B4
Pozdrawiam
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Dzięki za szybie info! Pozdrawiam :)
I niech się kolega zaloguje do nas na forum ;)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Pewnie za jakiś czas nas odwiedzi. :)
8,25 wydaje mi sie ze katalogi mówiły cos pod 9 litrow i wlasnie 9 bym uszykowal. Oprócz olejów serwisowych zalecam Ci Mobil lub Castrol, względnie inny z markowych oleji wazne aby byl to pełen syntetyk o mozliwie najwyższych parametrach. Kupując e65 kupił auto z najwyższej półki i kazda rzecz jaka kupi tez musi byc z tel półki. Nie oszczędza sie ma filtrach, olejach i innych podzespołach bo mozna zrobic krzywdę swojemu malenstwu :-)
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!