Odkurzyles chociaz dywan ? ;-)
Odkurzyles chociaz dywan ? ;-)
nie zd±¿y³em :D ogólnie ju¿ czasu nie by³o i do tego deszcz pada³... ;/ ale trochê tam rêk± zrzuci³em to na dywanik to jak bêdê odkurza³ to odkurzê to :D dzi¶ ju¿ nie starczy³o czasu ani nerwów :D
Czego komputer? Zasilania paliwem? Jezus maria. Nie no jak Ty nawet nie wiesz, gdzie masz kompa od EML i nie chce Ci siê dupy ruszyæ ¿eby przynajmniej sprawdziæ w necie, ale za to wklejasz zdjêcia, które nic nie wnosz± do tematu, to mnie siê ju¿ nie chce t³umaczyæ gdzie co jest. PO CHOLERE MASZ np BMW STORE - ¿eby wpisaæ vin z auta, znale¼æ obudowê termostatu i czujniki od temp - wej¶æ chocia¿by na inter cars i sprawdziæ sobie czy numer czujnika pokrywa siê z zamiennikiem. Czy to jest takie trudne?
Pamiêtaj, ¿e nie ka¿dy jest takim obie¿y¶wiatem jak ty ;)
Ja jestem amatorem w te klocki, je¿eli nie chcesz pomagaæ - okey, nie bêdê mia³ ci tego za z³e, jednak fajniej by by³o gdyby¶ nie bulwersowa³ siê w tym temacie i nie próbowa³ kogo¶ uraziæ bo to bez sensu...
S³ysza³e¶ o takim czym¶ " kto pyta nie b³±dzi " ?
ps. a fotki, które wstawi³em tj. pod³ogi i pod tunelem ukazuj±, ¿e tam nie ma tam wody.
Wiesz co, ja nikogo nie chcê uraziæ, ale raczej zmusiæ choæ minimalnie do w³asnej inicjatywy - no wybacz, ale mo¿e kto¶ z forum ma Ci jeszcze czujniki zamówiæ i przes³aæ pod wskazany adres? Temat jest tak chaotycznie napisany, ¿e do prawdy ciê¿ko. Piszesz, ¿e czujnik temp jest u Ciebie dobry - za moment piszesz, ¿e jeste¶ amatorem - czyli nie wiesz kompletnie nic, co dzieje siê w Twoim aucie. Nie odpowiedzia³e¶ czy masz ju¿ inny aku, czy kable sprawdzi³e¶ od aku, czy jakiego¶ kabla nie urwa³e¶ przy okazji, czy nie zala³o Ci wi±zki, czy sprawdza³e¶ szczelno¶æ gumy id±cej z EML do przep³ywomierza, czy dolot masz sprawny, czy wtyczki od czujników temp nie s± za¶niedzia³e, no kompletnie NIC. ¦wietnie, ¿e fotki, które ukazuj±, ¿e tam nie ma wody i ¿e masz brudno w aucie maj± co¶ wspólnego ze skacz±cymi obrotami. Mo¿e JAKI¦ K£ACZEK dosta³ siê do silnika? A no i najwa¿niejsze - nie zapomnij odkurzyæ dywanu :D
Ostatnio edytowane przez nino ; 20-12-2014 o 11:57
przeczytaj ponownie w takim razie :D " czytanie ze zrozumieniem "
Ciê¿ko zrozumieæ delikatny be³kot w Twoich postach, ale ok, po¶wiêci³em siê. Z Twojego filmu nie wynika, ¿eby obroty Ci falowa³y, tak jak to opisa³e¶ - pod obci±¿eniem to co innego. Uk³ad zap³onowy - palec, kopu³ka, ¶wiece, przewody do sprawdzenia - lekko popierduje. Luz zaworowy te¿ jest wa¿ny. Sonda, jasne, ale najpierw wykluczyæ podstawy. I oczywi¶cie dalej nie odpowiedzia³e¶ czy sprawdzi³e¶ dok³adnie EML. Na Twoim miejscu od³±czy³bym akumulator na ca³± noc - na drugi dzieñ zapal auto na benzynie i niech chodzi do pionowej krechy. PRZERABIA£EM podobne przypad³o¶ci i wiêcej nie mam ju¿ w tym temacie do dodania.
Na wniosek autora tematu
Zamykam.
Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."