Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: Brak ogrzewania tylnej szyby oraz podświetlenia przełączników szyb z tyłu

Zaawansowany Użytkownik Awatar JustBringIt#
    BMW
    E38 728iA 99'
    Klima działała, ale niestety czynnik ucieka gdzieś w pobliżu chłodnicy klimy i nie działa, tzn nie włączam jej bo wiem, że nie ma czynnika...

https://www.youtube.com/watch?v=mJ4B...ature=youtu.be << oto filmik z falowania obrotów, dobrze słuchać na głośnikach jakichś dużych lub słuchawkach dousznych, można wtedy wyraźnie usłyszeć tak jakby hmm... coś z przepływomierzem lub nie chodził na 1 cylinder lub lewe powietrze łapał ale co to ma z akumulatorem wspólnego ? ... ale zbiera się normalnie... ma moc itd...
    Ostatnio edytowane przez JustBringIt# ; 16-12-2014 o 22:47

Doświadczony Użytkownik Awatar Martynka
    BMW
    735 iL

pytam o klime bo gdy dziala a zatkane sa gumowe odplywy z komory nagrzewnicy to wszystko leci do srodka kanalami powietrza szczegolnie w okolice podlogi pasazera, a nie ubywa Ci plynu z chlodnicy ?? bo wtedy jest dokladnie to samo.
    Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem...

BMW
    E38 728iA 99'
    hmm... wprawdzie wyświetla mi komunikat Kuhlwassersdandt+ czy jakoś tak ale sprawdzam na bieżąco to płyn jest uzupełniony...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    to jak masz płyn a wyświetla ci komunikat to musisz zmienić czujnik w zbiorniczku
    co do owego czujnika spisz jego nr i wpisz w realoem

BMW
    E38 728iA 99'
    Okey, a czy ten komunikat pojawia się jak jest ubytek gdzieś płynu chłodniczego ? Czy tylko jak jest niski poziom ?

A wracając do tematu "tonięcia" mojego e32 to co z tym dalej można zrobić ? może ktoś miał już taki przypadek a kryje się ? :D hehe oczywiście żartuję, ale każda wskazówka mile widziana :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Cytat Zamieszczone przez JustBringIt# Zobacz posta
    Okey, a czy ten komunikat pojawia się jak jest ubytek gdzieś płynu chłodniczego ? Czy tylko jak jest niski poziom ? :)
    jak niski poziom ale jak masz czujnik uwalony to zawsze ci będzie wyskakiwał, koszt czujnika ok 20-30 zł i spokój :)

Początkujący Użytkownik Awatar Kuno
    BMW
    E32 730iA M60 X'92
    Cytat Zamieszczone przez JustBringIt# Zobacz posta
    Aha, takie coś przy osłonie akumulatora znalazłem, jakiś czujnik czy co to jest ?
    Do czego to służy ?
    To czujnik alarmu. Czuwa on nad tym, aby jakiś włamywacz nie dostał się po cichu do akumulatora pod kanapą.
    Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kubcikus
    BMW
    e32 740iA / e38 740iA
    Plyn chlodniczy to to na pewno nie jest. Jet to zwykla woda. Z klimy by jej tyle nie nalecialo zwlaszcza w takich warunkach pogodowych jakie mamy, bo sie poprostu na klimie juz tak czesto nie jezdzi. A dywanik pod nogami pasazera z przodu jest suchy.

Damian Vip Awatar vramzes
    BMW
    EX : E36 320 , e32 730 iA , e38 730i manual, e32 730 Shadow Line, e46 320 individual , e53 3.0i
    popatrz pod gumowym wygłuszeniem za aku ( w stronę bagażnika ) gdzie idzie czujnik abs i kable czy tam wokół otworów nie ugniła ci blacha i czy tamtendy woda nie idzie w mokre dni w trakcie jazdy , jak masz szyber boże ktoś rurke odwadniającą puścił pod kanapę ;) a tak poważnie znowu to aku bym zmienił , wyczyścił komorę , ostukał podłogę , zabezpieczył czymś na rdzę i pomalował , ja tak zrobiłem choć miałem tam może gram rudej , kupiłem spray pod kolor taki szarawy i jest jak ori ,teraz jest jak Always czysto ( sucho juz było ) i bezpiecznie :) wątpie żeby płyn nawet uciekający nagrzewnicą zrobił tam takie bagno , jak masz podłogę bez dziur obstawiam aku , widać też że ktoś już coś majstrował przy korkach , rurkę odpowietrznika masz zawsze wtykniętą do aku ?

BMW
    E38 728iA 99'
    vramzez - tak rurka jest okey, ogólnie z Kubcikusem sprawdziliśmy od dołu wszystko i nie ma, żadnego przecieku... wszystko suche, bez dziur, łat, spawań ani nic z tych rzeczy... Szczęście w nieszczęściu w porę się skapnąłem, bo blacha jeszcze do uratowania :) co mnie niezmiernie cieszy :D

Aha... jak już pisałem, samochodem nie da się jeździć... po odpięciu wtedy akumulatora zaczął chodzić strasznie ! obroty na poziomie 500 obr/min na postoju + rzuca samochodem góra - dół ... I nic nie ruszaliśmy przy silniku czy coś tam. - co z tym można zrobić ? co mogło się uszkodzić ?

przepływomierz ? przepustnica EML się rozregulowała ( ale nie świeci EML na zegarach ) ? regulator ciśnienia paliwa ? komputer zasilania paliwem ? czujnik położenia wału ? heh... nie wiem co mam myśleć...