zawsze na zimnym silniku po przejechaniu kilkuset metrow ustaje... O_o ma ktos jakies pomysly ? ostatnio wymieniane wszystkie filtry olej swiece uszczelki deklow alternator rozrusznik i nie wiem co jeszcze.
zawsze na zimnym silniku po przejechaniu kilkuset metrow ustaje... O_o ma ktos jakies pomysly ? ostatnio wymieniane wszystkie filtry olej swiece uszczelki deklow alternator rozrusznik i nie wiem co jeszcze.
moze to glupie ale sprawdz pasek PK i pasek od klimy ja mialem podobny dzwiek kupilem nowy pasek i po problemie :D
Nie liczy siê model, nie liczy siê moc... liczy siê marka.
Kurde ciekawy dzwiek tak jakby rolka, lozysko ale czemu po przejechaniu kawalka przestaje...
Lewe powietrze tez to raczej nie jest bo chodzi rowno na wolnych...
Moze komus cos przyjdzie innego na mysl...
Gdyby to byl diesel to pomyslal bym ze to turbina...
zapomnialem dodac ze obydwa paski i dwie rolki wraz z napinaczem tez wymianialem ;p
A sk±d mniej wiêcej dochodzi d¼wiêk ? Z której czê¶ci samochodu?
wydaje mi sie ze bardziej z pod spodu ale rano zawsze sie spiesze do pracy i nie moge sie przysluchac...
a to nie jest przypadkiem to smieszne dogrzewanie katalizatora
Mi tak kiedys wyla pompa paliwa jak byla rezerwa..
Masz pompê powietrza w podaj prawym przednim nadkolu, które w pocz±tkowej fazie pracy silnika wdmuc***e powietrze w wydech. Z tym, ¿e raczej nie to, bo ta pompa chodzi na sta³ych obrotach, a tu nam siê dzwiêk zmienia z obrotami (mo¿na by nawet zainicjowaæ zagranie jakie¶ prostej melodii).
Na moje ucho to jednak co¶ z powietrzem. Rozbierz airboxa a¿ do przep³ywki i wtedy go odpal.
Drug± próbê zrób z wysuniêtym lekko bagnetem.
Paski mo¿esz ³atwo sprawdziæ polewaj±c je wod±, ale to moim zdaniem nie jest ten dzwiêk.