zawsze na zimnym silniku po przejechaniu kilkuset metrow ustaje... O_o ma ktos jakies pomysly ? ostatnio wymieniane wszystkie filtry olej swiece uszczelki deklow alternator rozrusznik i nie wiem co jeszcze.
zawsze na zimnym silniku po przejechaniu kilkuset metrow ustaje... O_o ma ktos jakies pomysly ? ostatnio wymieniane wszystkie filtry olej swiece uszczelki deklow alternator rozrusznik i nie wiem co jeszcze.
moze to glupie ale sprawdz pasek PK i pasek od klimy ja mialem podobny dzwiek kupilem nowy pasek i po problemie :D
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
Kurde ciekawy dzwiek tak jakby rolka, lozysko ale czemu po przejechaniu kawalka przestaje...
Lewe powietrze tez to raczej nie jest bo chodzi rowno na wolnych...
Moze komus cos przyjdzie innego na mysl...
Gdyby to byl diesel to pomyslal bym ze to turbina...
zapomnialem dodac ze obydwa paski i dwie rolki wraz z napinaczem tez wymianialem ;p
A skąd mniej więcej dochodzi dźwięk ? Z której części samochodu?
wydaje mi sie ze bardziej z pod spodu ale rano zawsze sie spiesze do pracy i nie moge sie przysluchac...
a to nie jest przypadkiem to smieszne dogrzewanie katalizatora
Mi tak kiedys wyla pompa paliwa jak byla rezerwa..
Masz pompę powietrza w podaj prawym przednim nadkolu, które w początkowej fazie pracy silnika wdmuc***e powietrze w wydech. Z tym, że raczej nie to, bo ta pompa chodzi na stałych obrotach, a tu nam się dzwięk zmienia z obrotami (można by nawet zainicjować zagranie jakieś prostej melodii).
Na moje ucho to jednak coś z powietrzem. Rozbierz airboxa aż do przepływki i wtedy go odpal.
Drugą próbę zrób z wysuniętym lekko bagnetem.
Paski możesz łatwo sprawdzić polewając je wodą, ale to moim zdaniem nie jest ten dzwięk.