Witam wszystkich forumowiczow jestem tu nowy . Od stycznia jestem posiadaczem e65 przed liftem.Od tego czasu zaczalem odwiedzac to forum .Nie mogac zadawac pytan posiadaczom e65 postanowilem sie zarejestrowac.Moje problemy zaczely sie po wymianie oleju z nieznanej marki na 5w30 castrol.Nastepstwem Tetego bylo dymienie co bralem na garb tego ze jest zima i dym jest zawsze.W miare uplywy 2 miesiecy dym byl taki sam.Nasluchalem sie wiele opini od pseudo znawcow ze to plyn chlodniczy,ze to membramy'ze olej niodpowiedni.Dodam ze na kompie wypadaly ktores zplony i bledy katalizatorow.Wtedy zsiegnolem wiedzy z forum ze to uszczelniacze zaworow.Jestem juz po wymianie uszczelniaczy,takze pozbylem sie katalizatorow ktore wlasciwie nie istnialy.Mechanik wysypal troche gruzu,zspawal puszki i odebralem auto ktorym dawno nie jezdzilem przez ta robote i zauwazylem zmniejszona reakcje na pedal gazu.Nie jest juz takie dynamiczne jak wczesniej.Moje pytanie jest czy brak katalizatorow jest przyczyna ? pozdrawiam wszystkich