Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Lewe powietrze / silniczek krokowy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    740i 2000r
    Gdzie znajduje sie ten silniczek krokowy? Jak go odłączyć?
    Też strasznie nierówno chodzi mi silnik; wymieniłem już wszystkie 3 czujniki wałków, pompke paliwa i silnik dalej "nie równo pali", dodam gazu i czasem się uspokoi. Albo czasem chodzi dobrze dodam gazu puszcze gaz i wtedy też zacznie nierówno chodzić.

Na 80% jestem przekonany że nie równo pali na wszystkich świecach, wyskakuje błąd missfire ostatnio nawet zaczęły pojawiać się błędy z sondami lambda, choć już te problemy z silnikiem mam od dawna a wcześniej sondy nic nie pokazywały. Może być że świeca nawala?

Problem też jest jak podczas jazdy pod jakąś górę dodam trochę gazu to też zaczyna nierówno pracować, szarpać. Włączę luz - N gaz w dechę i jest ok.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E65 3.0D
    Cytat Zamieszczone przez Lolo2 Zobacz posta
    Gdzie znajduje sie ten silniczek krokowy? Jak go odłączyć?
    Też strasznie nierówno chodzi mi silnik; wymieniłem już wszystkie 3 czujniki wałków, pompke paliwa i silnik dalej "nie równo pali", dodam gazu i czasem się uspokoi. Albo czasem chodzi dobrze dodam gazu puszcze gaz i wtedy też zacznie nierówno chodzić.

Na 80% jestem przekonany że nie równo pali na wszystkich świecach, wyskakuje błąd missfire ostatnio nawet zaczęły pojawiać się błędy z sondami lambda, choć już te problemy z silnikiem mam od dawna a wcześniej sondy nic nie pokazywały. Może być że świeca nawala?

Problem też jest jak podczas jazdy pod jakąś górę dodam trochę gazu to też zaczyna nierówno pracować, szarpać. Włączę luz - N gaz w dechę i jest ok.
    Masz blad wypadnia zaplonu. Sprawdz na ktorym cylindrze i zlukaj czy swieca nie zalana olejem. Moze to tez byc cewka - mozna je pozamieniac miejscami...
    Jesli tam jest wszystko oki to szukac lewego powietrza.
    Pzdr.