Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: BMW e38 3.5L Olsztyn

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735i (e38) M62B35 manual

Zupełnie nie zgadzam się z przedmówcą w kwestii tylnych lamp. Wg mnie wyglądają bardzo dobrze i podejrzewam, że to nie są przyciemniane kierunki, tylko zamienniki lamp, które górny pas mają fabrycznie w wersji smoked. Mi się bardzo podobają i dopełniają "ciemny" charakter auta. I nie uważam, że są odpustowym tuningiem. To, że nie jest to oryginał i fabryka takich nie robiła, nie oznacza, że coś jest gorsze - nie widzę żadnych przesłanek, aby nazwać te lampy odpustowymi. Wręcz odwrotnie - uważam, że oryginalnie BMW źle dobrało kolorystykę kierunkowskazów wciskając białe lub pomarańczowe. Np. oryginalne białe kierunki przednie nijak nie pasują do oryginalnych reflektorów z czarnym wkładem - miałem tak fabrycznie i pierwszą rzeczą jaką zrobiłem, to była wymiana ich na nieoryginalne kierunki w wersji smoked firmy DEPO. Nie dość, że lepiej wyglądają, to jakością nie odbiegają od oryginału - i jakość odlewów plastikowych i szczelność - mam je już 5 lat i nic się złego z nimi nie dzieje.
    A wracając do samego auta - koła też mi niezbyt się widzą, ale nikt jeszcze nie zwrócił uwagi, że przedni zderzak ma się nijak do reszty - jest z chromami, a całe auto shadowline...???

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW e38
    Aktualnie wyglądem się nie zajmowałem na razie gdyż bardziej mi zależy na stronie technicznej siódemki, wszystko jeszcze przede mną. Co do kół są to 18 i na olsztyńskie podziurawione drogi i tak są za duże bo mało komfortowo się jeździ co nie zmienia faktu że pewnie zostaną zmienione. Lampy tylne tak jak zauważyliście są to zamienniki ale z racji że słabo przylegają do karoserii wymagają uszczelnienia gdyż przy mocnym deszczu potrafią przeciekać w miejscu gdzie słabo dolegają. Ogólnie poprzedni właściciel stylizował auto na shadowline ale najlepiej mu to nie wyszło ponieważ:
    -Listwy chromowane są do poprawki bo pojawiły się odpryski
    -Nie zadbał o chromowane listwy spryskiwaczy reflektorów jak zauważył to Paweł 7
    W przednich lampach są wstawione także krzyże których niestety nie widać na zdjęciach. Ale tak jak mówiłem jak doprowadzę stan techniczny auta do takiego jaki będzie mnie zadowalał to zajmę się wyglądem wizualnym :)