Jako że jestem tu nowy nie potrafię znaleźć czy można holować bmw e23 2,8 z automatem,auto jest z po liftingu. Muszę pociągnąć ją z 5/7km czy ktoś już holował taki model? Bardzo proszę o odpowiedź,pozdrawiam.
Jako że jestem tu nowy nie potrafię znaleźć czy można holować bmw e23 2,8 z automatem,auto jest z po liftingu. Muszę pociągnąć ją z 5/7km czy ktoś już holował taki model? Bardzo proszę o odpowiedź,pozdrawiam.
Mam info dotyczące innego auta niż Twój, ale myślę, że lepsze takie info niż wcale. Otóż E32 z ASB można holować na neutralu (N) maksymalnie 50 km z prędkością 50 km/h. Kiedyś holowany byłem 10 km i wszystko było OK, ale na przewóz auta z Łęczycy do Łodzi (około 40 km) wziąłem jednak lawetę. Myślę, że na większe dystanse tak jest lepiej, bezpieczniej i szybciej.
Pozdrawiam
Spokojnie taką odległość możesz holować, skrzynia na "N" i jazda :)
mozesz , kilka kilometrow to zaden problem . chodzi o to ze gdy motor nie pali (a chyba tak jest u ciebie) skrzynia pozbawiona jest smarowania i moze ulec uszkodzeniu , zwlaszcza zatarciu przekladni planetarnych na wyjsciu ze skrzyni .
Dzięki za odpowiedzi,mam nadzieje że pójdzie gładko :)