Do kierunkowskazu USA idą trzy przewody, dwa plusy i masa. Żarówka tam ma dwa włókna, jedno robi za postojówkę a drugie za kierunkowskaz. Do lampy głównej idą trzy przewody, więc żeby dołożyć wewnątrz postojówkę trzeba obciąć plus od postojówki przy kierunkowskazie i wprowadzić go do lampy głównej, a kontretnie do kostki. W tym celu trzeba kupić okrągły wtyk stykowy męski i żeński. Jeden z nich ma numer 61131376193. Drugi do dorobienia w kostce po stronie lampy, ale trzeba ją wtedy rozebrać na części pierwszy.
Otwór na postojówkę w odbłyśniku światła drugiego jest. (W przynajmniej w mojej E38 jest).
To tak fachowo by było, prostszym rozwiązaniem byłoby zrobienie dziury w pokrywie i wprowadzenie samego plusa przez plastik.
Ja osobiście jeżdżę na wersji ala USA. Na czas przeglądu zaklejam taśmą jeden pin żarówki w obrysówce i jakoś przechodzi. Robię tak bo LightModule nie dało się przperogramować (za stary).
A w reflektorze głównym zamiast zmęczonej już soczewki i odbłyśnika H1 wsadziłem BiLed.