Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: [e38] cudowne odmłodzenie 728

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez uhaty Zobacz posta
    Ooo, to Twoja jest ta orientblau na allegro? Przyglądałem się jej uważnie i pierwsze myśl była taka, że piękny egzemplarz z bardzo małym przebiegiem:) Cena w miarę rozsądna i w chwili obecnej chyba jedyna przyzwoita 728 na allegro! Żeby tylko to był chrom, a nie shadow i na seryjnym zawiasie, to już byśmy byli po słowie albo w trakcie kłótni negocjacyjnych:/
    Ludzie to jacyś naiwni 300tys na 15 pietnastoletnie auto to duży przebieg? Taki przebieg te auta mają w niemczech po 5 latach, niemcy kupują te auta do bujania po autostradach a nie do jeźdzenia do sklepu. Ja mam na liczniku 364ty w 97r i zastanaiwam sie czy to faktyczny.Odkąd sam zrobiłem korektę w poprzednim samochodzie to od tej pory nie zwracam uwagi na przebieg przy zakupie auta.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Żeby tylko to był chrom, a nie shadow i na seryjnym zawiasie, to już byśmy byli po słowie albo w trakcie kłótni negocjacyjnych:/
    Kilka listew wartosci 300zl i komplet sprezyn skresla ladne auto z zakupu??

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    MB W211 2.7 CDI ex: E38 728iA 1999r.
    Ooo, to Twoja jest ta orientblau na allegro? Przyglądałem się jej uważnie i pierwsze myśl była taka, że piękny egzemplarz z bardzo małym przebiegiem:) Cena w miarę rozsądna i w chwili obecnej chyba jedyna przyzwoita 728 na allegro! Żeby tylko to był chrom, a nie shadow i na seryjnym zawiasie, to już byśmy byli po słowie albo w trakcie kłótni negocjacyjnych:/
    Ano mój. Dzięki za miłe słowo.

Listwy chromowane jeszcze gdzieś powinny być ale raczej nie będą nadawały się do założenia :P Nie wiem nawet czy w garażu nie mam jeszcze gdzieś seryjnych sprężyn, musiałbym poszukać.

Zaawansowany Użytkownik Awatar alkoholic
    BMW
    Kompot 318ti
    Cytat Zamieszczone przez siekan Zobacz posta
    Ano mój. Dzięki za miłe słowo.

Listwy chromowane jeszcze gdzieś powinny być ale raczej nie będą nadawały się do założenia :P Nie wiem nawet czy w garażu nie mam jeszcze gdzieś seryjnych sprężyn, musiałbym poszukać.
    Hej.
    No piękna też na nią lukałem bo marzy mi się e38 po lifcie jak bym się pozbył swojej to byśmy rozmawiali inaczej
    ale ja bym shadowa nie ściągał

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Brak

Szkoda ,że diesel :-( kolego Siekan
    Ostatnio edytowane przez maximart ; 25-11-2014 o 13:52

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    Cytat Zamieszczone przez maximart Zobacz posta
    Szkoda ,że diesel :-( kolego Siekan
    gdzie ty tam diesla widzisz?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    MB W211 2.7 CDI ex: E38 728iA 1999r.
    Żeby nie zaśmiecać tematu napisałem koledze Maximart priva, czekam na odpowiedź. Też mnie zastanawia gdzie w moim samochodzie jest diesel :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Brak
    Odpisałem, mój błąd sorki.

Zaawansowany Użytkownik Awatar ZwichrowanyKsiążę
    BMW
    e38 750i, e36 325i, e46 325i, e46 320d

Na rynku samochodów używanych w PL jest bardzo ciasno, więc każdy orze jak może, wychodząc na przeciw wymaganiom przeciętnego polskiego klienta które sprowadzają się w większości do "cena minimum, wypas maksimum". Najgorsi są ci, co mają w kieszeni ledwo 7-8 tys. zł i pragną leciwej limuzyny niemieckiej marki premium z przebiegiem 180tkm, full wypasem, dużym silnikiem (i pytają przez tel ile pali V8...) czepiają się wgniotek parkingowych i udają specjalistów (wiedzę czerpią głównie z prasy motoryzacyjnej). Mam zasadę, że jeleniami nie dyskutuję - w 99% przypadków przez telefon da się wyczuć, że z danym osobnikiem nie warto umawiać się na oglądanie samochodu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728 Shadow Line
    Moja ma przebieg 334 tys,i akurat przebieg był ostatnia rzeczą na jaka spojrzałem.Znajomi kupowali fury z dwa razy mniejszym przebiegiem,za to w 10 razy gorszym stanie.Ale ważny był licznik.Nieważne,ze na dzień dobry poszło 5 tys,ważne to co na zegarkach i zapewnienie "uczciwego" sprzedającego.

Prawda jest taka,ze ludzie sami zmuszają handlarzy do cofania liczników,sami tego chcą i chcą być oszukiwani.Znam przypadek sprowadzenia auta z autentycznym przebiegiem 78 tys,nie ważne jakiej marki,auto miało 12 lat.NIE SPRZEDAWALNE.Ale sprzedawca zrobił coś z czego będę śmiał się do końca życia.Przekręcił licznik do przodu na 186 tys.Poszło w jeden dzień.
    Paranoja.
    Przed siódemką miałem volvo z nalotem 450 tys .
    Obecnie w drugim moim aucie jest silnik z nalotem 130 tys,a auto ma 21 lat.Przebieg w 100% autentyk,ale to są wyjątki potwierdzające regułę.Ojciec ma auto z 2004 roku z przebiegiem 62 tys,również potwierdzonym.

Do momentu jak ludzie nie zmienia mentalności,takie sytuacje będą normą.