Witam panowie mam pytanko, czy seryjnie w e32 730i R6 montowali most ze szpera???? Bo mam wrażenie ze u mnie takowy jest!??
Witam panowie mam pytanko, czy seryjnie w e32 730i R6 montowali most ze szpera???? Bo mam wrażenie ze u mnie takowy jest!??
ralfi 730i LAKIERY MIPA WARSZAWA
....teoretycznie powinienes miec literę "s" na obudowie mostu wyposażonego w szperę...Piszę teoretycznie poniewaz niewiem na 100% czy w kazdej"szperze" i w każym modelu BMW tak było...
Swoją drogą u siebie też sie nad tym zastanawiam gdyz idealne okręgi na sniegu za łatwo wychodzą.. ;)
dupcia w gore, obrocic jednym kolem w powietrzu i wszystko jasne
Nie w każdej e32 jest szpera,ale często się zdarza.Tak jak koledzy wyżej napisali,wejdź pod auto i zobacz lub pokręć kołem. Na obudowie mostu powinna być blaszka na której wygrawerowane jest przełożenie mostu np.3.64 a przed tym jest litera S,jeśi jest szpera.
Dzieki pozdro dla wszystkich.
ralfi 730i LAKIERY MIPA WARSZAWA
albo napisz do bmw ze swoim numer vin i będziesz miał w wyposażeniu czy jest czy nie
Originally Posted by jarek88
W e32 była tylko szpera mechaniczna (nie licząc ASC+t). Ten moduł to sterownik zabezpieczający przed włączeniem biegu wstecznego - jest to dodatkowy sterownik w układzie automatycznej skrzyni biegów występujący tylko w niektórych skrzyniach 4hp...
W e34 ix była szpera o zmiennym spięciu - sterowana hydraulicznie.