Miałem to samo, okazało się że to czujnik ABS na tylnym lewym kole, po wyminanie OK
Miałem to samo, okazało się że to czujnik ABS na tylnym lewym kole, po wyminanie OK
Pozdrawiam serdecznie,
Były:
e34 525 tds '95 chip na 172 KM
e32 740i '93
Kawasaki ZX 12R z PCIII 200 KM
Nawet nie musisz odpinać. ABS zasilany jest dopiero w pozycji 2 kluczyka.
Dobra, po sporej ilości zabawy (zdjąłem tylko górną część airboxa) mam tą puszkę przed sobą, jutro albo w pt zawiozę to do jakiegoś magika i zobaczymy czy aby na pewno to jest przyczyną moich problemów...
Btw tak prezentowały sie błędy w moim aucie - po ich wykasowaniu jakos pare odpalen pózniej zniknęła kontrola hamulców, jednak rownocześnie zaczęło wyrzucać błąd skrzyni :P moze na jutro ogarne jakies podpięcie pod kompa zeby sprawdzic czy cos nowego sie nie urodziło![]()
Ostatnio edytowane przez Patromierz ; 04-12-2014 o 00:10
"Człowiek jest wart tyle co jego wóz. Trzeba o niego dbać"
Pisałem wcześniej podobny tematTylko u mnie wywalało jeszcze błąd czujnika. Po przeczyszczeniu go kontrolki zgasły. Mechanik również zasugerował regeneracje sterownika pompy ABS w przyszłości jak będą pojawiały się kontrolki.
http://7er.pl/showthread.php/39683-p...krzyknik-i-dsc
W kole na moje szczęście.
W przednim prawym. Zostały przeczyszczone wtyczki, sprawdzona instalacja od czujnika i oczywiście przeczyszczony czujnik. Po tym zabiegu podobno jeszcze zapalały się kontrolki jednak po skasowaniu błędów jak już odebrałem auto jest wszystko ok.
W pierwszej kolejności sprawdź czujniki ABS w kołach, czasami zdarza się zwarcie pod prawym przednim nadkolem, ewentualnie przedzwoń miernikiem kable od sterownika do poszczególnych kół.
Ostatnio edytowane przez maxtoto ; 11-12-2014 o 14:01
Broń Masowego Wyprzedzania