Panowie mo¿e kto¶ rozpozna co mo¿e byæ przyczyn± takiego d¼wiêku? Chodzi mi najbardziej czy mo¿na z tym poje¼dziæ trochê bo jestem umówiony dopiero w poniedzia³ek do mechanika..
Panowie mo¿e kto¶ rozpozna co mo¿e byæ przyczyn± takiego d¼wiêku? Chodzi mi najbardziej czy mo¿na z tym poje¼dziæ trochê bo jestem umówiony dopiero w poniedzia³ek do mechanika..
tylny napêd jest jak alkohol i narkotyki, stworzony dla ludzi inteligentnych
szczerze to ch**a slychac skad to dochodzi, co nie zmienia faktu ze jakbym takie cos uslyszal i nie dobiegaloby to z okolic bloku/glowicy itd. to dalbym ostro w piiii i zobaczyl czy sie pogorsZy czy calkiem urwie ;p co ma sie zepsuc to i tak sie zepsuje... jestem blisko miasta robie krotkie trasy i cos zaczyna dziwnie chodzic to paluje az padnie, a jak nie padnie to znaczy ze dojedzie ;P
Ja bym z takim czym¶ nie wypuszcza³ siê na drogê, nie brzmi to dobrze. Co¶ jak zatarte ³o¿ysko któe ledwo cipie...ewentualnie opcja drastyczna tak jak kierzko napisa³ hehe:) jazda i wytrzyma lub nie
Moje 740i , 750i , 750i fl. , 750 iL, 730D http://7er.pl/showthread.php/34752-W...5%9B%C4%87-%29
Obejrzyj dok³adnie pasek wielorowkowy czy nie jest postrzêpiony...bo brzmi tak jakby jakie¶ frêdzle z niego uderza³y o silnik...
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
wymienia³em tydzieñ temu termostat wiêc raczej jakby by³ zniszczony to by mi mechanik powiedzia³ no ale sprawdzê :) dziêki za odpowiedzi.
tylny napêd jest jak alkohol i narkotyki, stworzony dla ludzi inteligentnych
mi ten odg³os siê kojarzy ze sma¿onymi frytkami na patelni :D a tak na powa¿nie to mo¿e byæ faktycznie który¶ z pasków
Ró¿nie to bywa z mechanikami...mi wymienia³ os³onê przegubu zewnêtrznego w Volvo i gdy zapyta³em siê po wszystkim w jakim stanie jest przegub to odpowiedzia³,¿e w idealnym a wie co mówi bo czy¶ci³ wszystko bardzo dok³adnie i da³ nowy smar...po oko³o 1500 km przegub siê praktycznie rozpad³ a to nie dzieje siê z dnia na dzieñ...tak ¿e obejrza³bym na Twoim miejscu ten pasek...Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
A mo¿e mechanik w³a¶nie sam poharata³ ten pasek przy monta¿u i r¿nie g³upa ;) ja tam ju¿ jaki¶ czas temu mechanikom powiedzia³em zdecydowane NIE! pod domem dechy ceg³y kantówki i nie trzeba kana³u, tylko z g³ow±, ¿eby auto na ³eb nie spad³o ;) Trochê poczytaæ, trochê pomy¶leæ i siê wszystko zrobi, co to mechanicy jacy¶ genialni s± niby ¿e tylko oni mog± auta naprawiaæ?
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151
Mam podobne zdanie ;-) Oczywi¶cie nie wszystko da siê zrobiæ samemu i na podwórku, ale co tylko mogê, robiê sam i mam wtedy pewno¶æ, ¿e jest zrobione dobrze (i jest zrobione w ogóle!).
Ostatnia moja wizyta u mechanika z E39 mojej Pani (nawiasem mówi±c u zaufanego, znajomego mechanika) zaowocowa³a podwojeniem kosztów napraw i koñcem znajomo¶ci z wieloletnim koleg±.
Zalecam upieraæ siê w warsztacie na przygl±danie siê naprawie, mimo, ¿e mechanicy tego nie znosz±. Dobrze jest te¿ samemu wiedzieæ, co jest do wymiany, ¿eby mechanik nie nawymy¶la³ kosztów, bo st±d bior± siê powiedzenia: B M W - Bêdziesz Mia³ Wydatki
znowu ³adujecie wszystkich do jednego wora :P mechanik mechanikowi nie równy, znam kilku profesjonalistów, którzy ogarniaj± tematy i sam mimo, ¿e jestem nauczycielem to jednocze¶nie mechanikiem z wykszta³cenia i w szkole pracuje na dziale mechaniki pojazdowej, gdzie jak ju¿ co¶ robiê to robiê to tak jak Bozia przykaza³a bez druciarstwa i na spokojnie ;) Wiêkszo¶æ ludzi sama na siebie bata krêci bo chce mieæ co¶ dobrze zrobione i szybko > to niestety nie idzie w parze. Ogólnie temat rzeka. Co do w±tku > Gajowy sprawdza³e¶ ju¿ te paski?? :)