Witam serdecznie
Czy ktoś wie jaką instalację założyć do mojej nowej 760 e66 2007, w e38 750i 99r mam instalację i spisuje się znakomicie. Ale słyszałem o zasilaniu ciekłym gazem , ale nie wiem czy ta jest ok.
pozdr.
Witam serdecznie
Czy ktoś wie jaką instalację założyć do mojej nowej 760 e66 2007, w e38 750i 99r mam instalację i spisuje się znakomicie. Ale słyszałem o zasilaniu ciekłym gazem , ale nie wiem czy ta jest ok.
pozdr.
dctbmw
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
MOD EDIT:
Jeszcze jedna taka głupota i nie na temat pisanie i będzie OST.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 14-11-2014 o 08:39
Niema na dzień dzisiejszy żadnej dedykowanej instalacji LPG do 760 ponieważ jest to silnik z bezpośrednim wtryskiem benzyny.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
do tego motoru tylko instalacja VI generacji, działa jak bezpośredni wtrysk benzyny notabene chyba poprzez te same wtryskiwacze sterowane ecu auta, ale na instalację do V12 będzie trzeba jeszcze poczekać już nie wspominając o jej kosztach
@PaweliGosia
po części masz racje, są instalacje do takich silników i wtrysk gazu odbywa się poprzez wtryski benzynowe ale nie do 760 V12.
Także w przypadku 750 F01 i silnika V8 niema na dzień dzisiejszy jeszcze takiego rozwiązania.
Te instalacje muszą być dedykowane pod konkretny model silnika od razu przez producenta a do tej pory wzięli się tylko za Hyundaia, VW i Audi.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
szkoda bo taka instalacja to strzał w 10, moc teoretycznie wzrasta bo mieszanka chłodniejsza
Raczej w kolano, a nie w 10tkę ;)
Moc nie wzrasta, bo do silnika wpada dokładnie taka sama ilość tlenu, co przed modyfikacją.
A co do samej instalki, to pomimo poczynionych postępów w niektórych markach nad gazowaniem bezpośredniego wtrysku, jeszcze nikomu nie udało się skonstruować niezawodnie działającej przez dłuższy czas pompy gazu fazy ciekłej.
Podobno jest zakład w Łodzi co już zakładał taką instalację, mam dostać jutro nr telefonu do nich.
zobaczymy?
dctbmw