Witam serdecznie
Czy kto¶ wie jak± instalacjê za³o¿yæ do mojej nowej 760 e66 2007, w e38 750i 99r mam instalacjê i spisuje siê znakomicie. Ale s³ysza³em o zasilaniu ciek³ym gazem , ale nie wiem czy ta jest ok.
pozdr.
Witam serdecznie
Czy kto¶ wie jak± instalacjê za³o¿yæ do mojej nowej 760 e66 2007, w e38 750i 99r mam instalacjê i spisuje siê znakomicie. Ale s³ysza³em o zasilaniu ciek³ym gazem , ale nie wiem czy ta jest ok.
pozdr.
dctbmw
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
MOD EDIT:
Jeszcze jedna taka g³upota i nie na temat pisanie i bêdzie OST.
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 14-11-2014 o 07:39
Niema na dzieñ dzisiejszy ¿adnej dedykowanej instalacji LPG do 760 poniewa¿ jest to silnik z bezpo¶rednim wtryskiem benzyny.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
do tego motoru tylko instalacja VI generacji, dzia³a jak bezpo¶redni wtrysk benzyny notabene chyba poprzez te same wtryskiwacze sterowane ecu auta, ale na instalacjê do V12 bêdzie trzeba jeszcze poczekaæ ju¿ nie wspominaj±c o jej kosztach
@PaweliGosia
po czê¶ci masz racje, s± instalacje do takich silników i wtrysk gazu odbywa siê poprzez wtryski benzynowe ale nie do 760 V12.
Tak¿e w przypadku 750 F01 i silnika V8 niema na dzieñ dzisiejszy jeszcze takiego rozwi±zania.
Te instalacje musz± byæ dedykowane pod konkretny model silnika od razu przez producenta a do tej pory wziêli siê tylko za Hyundaia, VW i Audi.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odno¶nie funkcjonowania forum, wspó³pracy ...
Proszê o kontakt ze mn± .!
szkoda bo taka instalacja to strza³ w 10, moc teoretycznie wzrasta bo mieszanka ch³odniejsza
Raczej w kolano, a nie w 10tkê ;)
Moc nie wzrasta, bo do silnika wpada dok³adnie taka sama ilo¶æ tlenu, co przed modyfikacj±.
A co do samej instalki, to pomimo poczynionych postêpów w niektórych markach nad gazowaniem bezpo¶redniego wtrysku, jeszcze nikomu nie uda³o siê skonstruowaæ niezawodnie dzia³aj±cej przez d³u¿szy czas pompy gazu fazy ciek³ej.
Podobno jest zak³ad w £odzi co ju¿ zak³ada³ tak± instalacjê, mam dostaæ jutro nr telefonu do nich.
zobaczymy?
dctbmw