Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: moja siódemka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bmw e65 745i
    Siemka. Nie wiem czy byla w komisie. Kupilem prosto od wlasciciela(gosc kolo 40 bardzo fajny) Mielismy chwile czasu pogadac w czasie ogledzin autka. Bo przed zakupem zadzwonielm do serwisu bmw w wawie (nie pamietam juz ktorego) o sprawdzenie samochodu (koszt 500zl).Czekalismy ponad 3 godziny. Po sprawdzeniu auta gosc ktory przeprowadzil badanie powiedzial ze auto jak na ten rok w stanie perfekcyjnym. Nie bity, serwisowany prawie do konca w aso. Wiec kupilem a teraz czeka mnie troche pracy i pieniedzy zeby go doprowadzic do stanu prawie perfekt.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bmw e65 745i
    No i autko juz u mechanika. Regeneracja maglownicy + eliminacja wycieku oleju spod lapy alternatora. Mam nadzieje ze poza tym wszystko juz bedzie ok. Chcialbym zmienic jeszcze felgi. Aktualnie posiadam 20' bbs oryginalne bmw wzor 101, ale z checia zamienibym je na wzor 128.

Początkujący Użytkownik Awatar Królik
    BMW
    E65 745i
    Witam
    Trochę fajnego wypasu tam masz... Mi jedynie nie podchodzi niebieska decha

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bmw e65 745i
    Czesc
    No nie jest zle. Mi tez nie bardzo sie podoba ale przynajmniej pasuje do koloru zewnetrznego auta. Jakos przeboleje jescze rok. Bo tyle bede go mial, a potem sprzedam i kupie F01 pewnie 750li. Narazie musze zrobic jeszcze pare rzeczy. Lubie miec wszystko zrobione na 100%. Krolik a jak twoja siodema? Zadnych problemow?
    Ostatnio edytowane przez zacky ; 16-11-2014 o 18:43

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bmw e65 745i
    Dziś dzwonił mechanik do zrobienia doszło jeszcze uszczelki pod klawiatura x2, tuleje świec, jakieś jeszcze tam oringi i simeringi, rurki do odpowietrzania wału korbowego. Regeneracja maglownicy 1500zl. Szok... Wiec po tym wszystkim nowego auta w przyszłym roku nie bedzie:-[ bo szkoda będzie sprzedać jak wszystko juz zrobione. Na początku roku robiłem zawieszenie. Mam nadzieje ze to tyle niespodzianek.

Początkujący Użytkownik Awatar Królik
    BMW
    E65 745i
    e65 i żadnych problemów??? to byłby ciekawy przypadek ;) parę spraw w zawieszeniu już ogarnięte(tuleje pływające, 2 wahacze przód, 2 tył, aku zaczął świrować więc wpadł nowy, ostatnio miałem problemy z wyświetlaczem navi aż dziś przy przelocie A2 z dwójką z przodu nagle się naprawiło i jest git..... po zgaszeniu auta stuka mi głośnik pod fotelem, zacięta zmieniarka, słabo podnosząca się klapa bagażnika (czasami), jakiś wyciek oleju z pokrywy zaworów, raz mi się przytrafiło wypadanie zapłonów, raz musiałem dolać płynu (pewnie rurka już na mnie czeka) i jeszcze pewnie coś o czym nie pamiętam. Większość spraw już ogarnięta, reszta w trakcie, teraz zbieram na kpl cewek, świec, uszcz pokryw zaworów no i rurkę od Sebka. Ale i tak kocham ten samochód ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bmw e65 745i
    No ja też zaczynam ogarniać ale chyba pod koniec 2015r kupie f01. Na razie to tylko plany ale może... Musze załatwić sobie kanapę tył elektryczna i kierownicę sport. I już będzie ok.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    bmw e65 745i
    Samochód dalej u mechanika doszły jeszcze ślizgi od łańcucha rozrządu i przy okazji zrobiłem uszczelniacze zaworowe. Nowe uszczelki po miska olejowa. Jak wkoncu wyjadę z warsztatu powiem ile mnie wszystko kosztowało.
    Ostatnio edytowane przez zacky ; 09-12-2014 o 15:57 Powód: Brak opisu

Zaawansowany Użytkownik Awatar xaser
    BMW
    E65 730d
    Oby nic więcej ci nie wyszło :) Bo kurcze zawsze jakoś wychodzi tak że stawiasz do mechaniora a tu jeszcze się okazuje że to się kończy że trzeba jeszcze to i tamto wymienić, jakieś stuki puki w zawieszce itd hehe a z portfela ubywa :D:D:D

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Bezawaryjności życzę...chociaż po tym co jest do zrobienia przy 200 tyś km to aż strach ogarnia co będzie po 400-stu...masakra.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...