Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 21

W±tek: ZNIKAJ¡CY P£YN CH£ODNICZY W E38 3.5. Pomó¿cie kobitce

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar olitobi
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    BMW e38 735i
    Sk±d
    Kutno

Post ZNIKAJ¡CY P£YN CH£ODNICZY W E38 3.5. Pomó¿cie kobitce

Witam. Potrzebujê Waszej pomocy, poniewa¿ cos sie dzieje u mnie chyba z uk³adem ch³odzenia. Co jaki¶ czas regularnie sprawdzam poziom p³ynu w zbiorniczku i p³ywak zawsze by³ na równi z korkiem. Kilka dni temu za¶wieci³ mi siê komunikat "kuhlwasserts Prufen" (sprawdz poziom p³ynu ch³odniczego). Zajrza³am do zbiornicza na zupe³nie zimnym silniku, a tam pusto, p³ywak na dnie. Dola³am 1L p³ynu i gdy silnik siê rozgrza³ wywali³o mi ten p³yn... Nie wiem o co chodzi ;/ Ca³y czas swieci sie ten komunikat o niskim poziomie p³ynu, ale temperature auto trzyma w pionie, nawiew dzia³a dobrze, ciep³e powietrze leci niemal¿e natychmiast, nie kopci. Poprostu nie mam pojêcia co jest grane. Ma ktos jaki¶ pomys³?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2014
    BMW
    E39 528i sedan -> E30 324td touring -> E34 525i sedan -> E38 735iA
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    yy ktoredy go wywalilo ?

Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    BMW e38 735i
    Sk±d
    Kutno

Cytat Zamieszczone przez kierzko Zobacz posta
    yy ktoredy go wywalilo ?
    Lecia³o spod korka

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2011
    BMW
    e38 740iL
    Sk±d
    Sanok
    Proponuje wymianê korka oraz prawdziwie reduktora je¶li samochód posiada instalacje lpg. Je¶li s± widoczne wycieki napisz gdzie sie pojawiaj±.

Vip Vip
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 750iL, e66 750iL :)
    Sk±d
    Tychy, ¦l±sk
    A ja proponujê wymianê zbiorniczka.. Wywali³o bo za du¿o p³ynu wla³e¶. P³ynu nie ma prawa byæ widaæ gdy p³ywak jest w poziomie góry gwintu.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    W E38 przez te wszystkie os³ony z do³u czêsto nie widaæ wycieku. Postaraj siê w miarê mo¿liwo¶ci zdj±æ os³ony i zobaczyæ jak wygl±da od spodu. Czy nie ma gdzie¶ widocznych wycieków. Sprawd¼ naro¿niki ch³odnicy.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    740i 2000r
    Sk±d
    Pomorze
    A ja proponujê odpowietrzenie uk³adu ch³odniczego. Te¿ mia³em podobny problem co dola³em to gdzie¶ wywala³o, problemem by³ ¼le odpowietrzony uk³ad.

Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    BMW e38 735i
    Sk±d
    Kutno
    S³uchajcie: auto mam na gaz, wymieniony zosta³ reduktor z AC na KME Gold, wiec problem reduktora odpada. Wycieków nie ma nigdzie, jest sucho, nigdy nie mia³am zadnych wycieków, a p³ywak w zbiorniczku by³ zawsze na równi z korkiem. Korek tez ca³y czas by³ szczelny. To sie sta³o nagle. Nie wiem w³a¶nie, czy to nie jest przypadkiem zapowietrzony uk³ad...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kazikm3
    Do³±czy³
    Jan 2014
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    Sk±d
    UK

podepnê siê pod temat, te¿ zauwa¿y³em wyciek (plama w gara¿u) po ¶ci±gniêciu os³ony zobaczy³em, ¿e ch³odnica jest jak banan :(

ch³odnica do wymiany, ale od czego to siê zrobi³o, temp. w normie 96st -104st. ogrzewanie dzia³a, wisco sprawne, uk³ad siê zapowietrzy³ ?
    Je¿eli mia³bym ogoliæ siê na ³yso, nosiæ na szyi z³oty ³añcuch i „praæ” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadziæ na co dzieñ BMW E 38, robiê to od razu.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2014
    BMW
    E39 528i sedan -> E30 324td touring -> E34 525i sedan -> E38 735iA
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    Cytat Zamieszczone przez olitobi Zobacz posta
    S³uchajcie: auto mam na gaz, wymieniony zosta³ reduktor z AC na KME Gold, wiec problem reduktora odpada. Wycieków nie ma nigdzie, jest sucho, nigdy nie mia³am zadnych wycieków, a p³ywak w zbiorniczku by³ zawsze na równi z korkiem. Korek tez ca³y czas by³ szczelny. To sie sta³o nagle. Nie wiem w³a¶nie, czy to nie jest przypadkiem zapowietrzony uk³ad...
    tak jak i weze po latach maja dosc tak moze i korek sie poddal, cisnienie w ukladzie jest caly czas...

Cytat Zamieszczone przez Kazikm3 Zobacz posta
    podepnê siê pod temat, te¿ zauwa¿y³em wyciek (plama w gara¿u) po ¶ci±gniêciu os³ony zobaczy³em, ¿e ch³odnica jest jak banan :(

ch³odnica do wymiany, ale od czego to siê zrobi³o, temp. w normie 96st -104st. ogrzewanie dzia³a, wisco sprawne, uk³ad siê zapowietrzy³ ?

wymienisz chlodnice to sie dowiesz temperatura w normie ale jak wyzej napisalem cisnienie masz zawsze i wkoncu cos puszcza jak to w starych samochodach ;p

Podobne w±tki

1. p³yn ch³odniczy
    Przez kondzio207 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 45
    Ostatni post / autor: 18-10-2014, 19:23
  2. [silnik] p³yn ch³odniczy
    Przez fajfer_131 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 07-10-2013, 21:13
  3. [silnik] Gotuj±cy siê p³yn ch³odniczy.
    Przez Kaszana w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 03-08-2013, 19:54
  4. [ wnetrze] P³yn ch³odniczy w uk³adzie wentylacyjnym
    Przez Marcin-e32 w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 31-05-2010, 23:22
  5. Zamarz³ p³yn ch³odniczy!
    Przez Individual23 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 20-12-2009, 21:53

Uprawnienia umieszczania postów