No chyba logiczne, że układ rozczelniony należy po uszczelnieniu odpowietrzyć. Tym bardziej, że wąż wymieniłeś, więc troche płynu spuściłeś. W BMW to jest troche utrudnione.
No chyba logiczne, że układ rozczelniony należy po uszczelnieniu odpowietrzyć. Tym bardziej, że wąż wymieniłeś, więc troche płynu spuściłeś. W BMW to jest troche utrudnione.
pozdrawiam Bartek
Dzięki dzięki kierzko i ttrol :) Mógłbyś mi powiedzieć jak odpowietrzyć M60B30 pogooglowałem trochę ale nic ciekawego nie wyczytałem . Tak to zaoszczędze pare złotych jak sam odpowietrze .
ty masz tam doladowanie lpg to chyba troche gorzej ale w sumie standardowo... na zimnym lejesz do pelna odkrecasz odpowietrzniki temperatura na max i czekasz az sie zagrzeje i termostat pusci, przestanie powietrze leciec to zakrecasz i rano poziom sprawdzasz. jak zle napisalem to niech mnie ktos skarci;p
Okej czyli z tego co rozumiem dolać na zimnym plynu , temperature dać na maximum , zostawic korek odkrecony odpalic i czekac :P? Tylko napewno zacznie wyciekać płyn ( tzn iść do góry ) nie przejmować sie tym i czekać aż przestanie ?
trzymaj na obrotach ok 1200 i patrz czy w zbiorniczku jest stały strumień z wężyka który idzie od chłodnicy do zbiorniczka czy zmienny jak jest zmienny to układ nie do końca odpowietrzony,tylko nie lej za dużo płynu bo nadmiar i tak ci wywali
m60 nie jest takie łatwe do odpowietrzenia jak się wydaje i każda nieszczelność w układzie daje w kość
pzdr
Ale przy odkręconym korku w każdym aucie gdy się zagrzeje to płyn idzie do góry...zakręć ten korek i jeździj,i nie szukaj sztucznych problemów.Jak na zakręconym korku będzie Ci płyn wywalało lub temp rosła ponad stan to wtedy można się martwić.Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
ale samochód grzeje sie szybciej niż normalnie a jak wczoraj przyjechałem z orlenu to z ciekawosci odkreciłem korek , lekko poluzowałem to wywaliło plyn lewą rurką za korkiem zbiorniczka patrząc od przodu samochodu .
nawet na korku masz napisane zeby nie odkrecac na rozgrzanym silniku... :D
Raz121 spojrzyj ponownie do mojego postu,MASZ NIEWYDOLNĄ POMPĘ OBIEGU ,a jeśli chcesz się o tym przekonać zrób test,
na zimnym siniku,ogrzewanie na 0,włącz silnik poczekaj aż temperatura zacznie iść do góry,jeśli będzie za szybko rosło,włącz ogrzewanie na max.powinno delikatnie spaść na zegarach,bo jak mniemam masz przy elektrozaworach pompkę wspomagającą obieg w układzie,jeśli jest jak piszę,wymieniaj pompę i będzie O.K