Najpierw sprawdzil bym lewe powietrze. Przystkie wezyki, gumy itd. Jesli nie to to przyczyn moze byc naprawde wiele ale ja zawsze zaczynam od lewego powietrza. Czyszczenia przepustnicy i krokowca a pozniej szukam dalej jak to nie pomaga.
Najpierw sprawdzil bym lewe powietrze. Przystkie wezyki, gumy itd. Jesli nie to to przyczyn moze byc naprawde wiele ale ja zawsze zaczynam od lewego powietrza. Czyszczenia przepustnicy i krokowca a pozniej szukam dalej jak to nie pomaga.
Sprawdziłem dzisiaj nigdzie nie ma lewego powietrza byłem też na komputerze i wyszły błędy a mianowicie sondy lambda 1 i 2. I jeden mnie zaciekawił - ( pisało tak ) .. "203 Sterowanie czujnikiem tlenu ". Co to oznacza ??
Musialbys podpiac pod inpe zebym cos mogl powiedziec. Wydaje mi sie ze sterowanie czujnikiem tlenu to sterowanie sonda lambda i to o nia chodzi. Jesli nie ma sterowania a ona chyba z kompa idzie to moze uszkodzona jest wtyczka do sondy lub ktorys z kabli. Nie pamietam ktory odpowiada za sterowanie ale warto to sprawdzic. Jesli elektryka jest oki to wymienilbym sondy bo wszystkie bledy masz z nimi zwiazane. Jesli dojdzie do wymiany to niepolecam urzywek i zamiennikow. Falowanie obrotow moze byc zwiazane z sondami jak najbardziej. Proponuje poczekac moze ktorys z kolegow majacych wieksza wiedze sie wypowie.