Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 21 do 30 z 47

W±tek: D³ugas w fa³dwana¶cie

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Byczus
    Do³±czy³
    Aug 2013
    BMW
    E39 530dAT, E32 730i V8 manual
    Sk±d
    Poznañ
    szalony nie zrozumia³e¶ ironii...
    wiedz±c jakie kwoty poch³adnia odbudowa najs³absza V8 w E32 nie mam najmniejszego powodu by nie uwierzyæ w kwoty które poda³e¶, wiadomo V12 to inna liga kosztów i osi±gów
    Jest BMW E39 530dA Touring 2001r.

Jest BMW E32 730i V8 manual 1992r.

By³o BMW E34 525i manual 1991r.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Byczus Zobacz posta
    szalony nie zrozumia³e¶ ironii...
    wiedz±c jakie kwoty poch³adnia odbudowa najs³absza V8 w E32 nie mam najmniejszego powodu by nie uwierzyæ w kwoty które poda³e¶, wiadomo V12 to inna liga kosztów i osi±gów
    Jest ok, z odbiorem ironii u mnie w porz±dku.

Pojazd o którym mówisz to inna liga, u¿ytkowo stanowi ca³kiem rozs±dne auto, czego na temat v12 nie mo¿na powiedzieæ w kontek¶cie u¿ytkowania na codzieñ - wiem ¿e Martynka wspomina³ tylko o aucie weekendowym.
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa

Nie sposób siê nie zgodziæ z sz4lOnym. Od d³u¿szego czasu obserwujê na forum wy¿szo¶æ drewienek, blend i innych domykañ klap baga¿nika nad nienagannym stanem wizualnym oraz mechanicznym. Pomijaj±c ju¿ obni¿anie i parapety. Ja co¶ ci±gle poprawiam/naprawiam w swoim, a to wê¿yk, a to z³±czka, a to inna pierdo³a i zaczynam powoli my¶leæ, ¿e chyba tylko moja wymaga ci±g³ego dopieszczania.

Podana kwota 14k jest bardzo realna, ja ju¿ dawno przesta³em liczyæ ile wydajê na e32. Dorzucê do tego jeszcze cenê czê¶ci do remontu silnika oko³o 10k (w³a¶nie koñczê remont).

Z drugiej jednak strony i tak uwa¿am to za najtañsze V12 jakie mo¿na posiadaæ, kwota 30-40k PLN za auto w stanie idealnym nie jest wygórowana. Nie ma szans, ¿eby w tym bud¿ecie zmie¶ciæ siê jakimkolwiek odbudowanym mercem V8.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 03-11-2014 o 16:47
    pozdrawiam Bartek

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Martynka
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    735 iL
    Sk±d
    Zabrze
    @ttrol, lubiê moj± e32 równie¿ w³a¶nie za "parapety i glebê" bo wprawdzie mo¿esz siê ze mn± nie zgodziæ ale e32 wygl±da z tym nie brzydko. O V12 pisa³em jako o drugim aucie weekendowym dla przyjemno¶ci samego posiadania takim jak j± fabryka stworzy³a, zreszt± w pierwszym po¶cie napisa³em, ¿e nie jest popsuta tjuningiem i dalej twierdzê, ¿e te 25 tysi wystarczy ¿eby mieæ ³adn± e32 bo nigdzie nie pisa³em o "ideale". Ale powiem Ci, ¿e u mnie nie ma miejsca na prowizorkê nawet w przypadku "zwyk³ej" 735, jak robiê to dok³adnie i kompleksowo bo to mój "daily car" i nie mam czasu na poprawianie czego¶ co by³o ju¿ naprawiane, a ze wzglêdu na ¿ycie rodzinne i zawodowe muszê mieæ auto, które odpala na dotyk i zrobi ka¿d± trasê niezale¿nie od d³ugo¶ci z przerwami tylko na tankowanie czym nie ka¿dy u¿ytkownik e32 mo¿e siê pochwaliæ. dlatego nawet chwilowo siê nie zabieram za blachê bo nie chcê tego robiæ na raty tym bardziej, ¿e to nie bêdzie tanio.
    ¯ycie jest zbyt krótkie, ¿eby je¼dziæ dieslem...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar jagdtiger
    Do³±czy³
    Jul 2013
    BMW
    brak
    Sk±d
    £ód¼
    Odno¶nie dopieszczania e32.. Ja swoj± (3.0 v8) kupi³em 1,5 roku temu za 3k euro i wszyscy znajomi zachwycali siê jaki to ekstra stan i ja te¿ by³em zadowolony. Ale kiedy w tym roku podliczy³em paragony i wyszlo mi 12tys z³ a zosta³o mi jeszcze do zrobienia zawieszenie z przodu i pare dupereli zwiazanych z lakierem i wydechem to doszed³em do tego wniosku co ttrol. Zawsze znajdzie siê jaka¶ pierdó³ka i poprawka w tym aucie. A je¶li chodzi o zakup weekendowej v12.. Kolega juz posiada jedna e32 i wie co¶ o kosztach, skoro uwa¿a ¿e da radê z kosztami to mi³o by by³o powitaæ nastêpn± zadban± v12 na tym forum. Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kecaj
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Sk±d
    O¿arowice
    My¶lê ¿e na forum E32 dziel± siê na te które je¿d¿± bo je¿d¿± i aby je¼dzi³y, i na te które maj± ka¿d± ma³± pierdó³kê naprawian± od razu przez widzimisiê w³a¶ciciela, czy je¿d¿± codziennie, czy raz na pó³ roku. To s± dwa ró¿ne podej¶cia do tematu i nie ma co tego myliæ. Kto¶ kupi t± V12, zaje¼dzi do koñca, rozszabruje na czê¶ci i tyle, a kto inny kupi i bêdzie w ni± wk³ada³ masê pieniêdzy.
    Oczywi¶cie postawa nr 2 jest t± która w przypadku takiego samochodu jest ju¿ jedyn± s³uszn±, ale nie ka¿dy to rozumie.
    Co do kwoty, któr± mo¿e wymagaæ taki egzemplarz - du¿o zale¿y od tego czy opiekujemy siê autem sami, czy zlecamy to komu¶.

Bior±c za przyk³ad moje auto - co prawda M60B30 - kupiona ponad 3 lata temu, pierwsze dwa lata s³u¿y³a do codziennej jazdy, oczywi¶cie nie "do zaje¿d¿enia" bo sukcesywnie by³a poprawiana po poprzednich w³a¶cicielach i ich zaniedbaniach. Jaki¶ rok temu, zacz±³em siê za ni± braæ powa¿nie, aby wyeliminowaæ wszystkie niedoskona³o¶ci i cieszyæ siê ni±. Idzie mi to kiepsko, ze wzglêdów czasowych, ale powoli do przodu. My¶lê ¿e nie licz±c paliwa i ubezpieczenia jak na razie podwoi³em kwotê zakupu w sensie inwestycji, a ¿ebym by³ zadowolony ( nie mówiê o stanie konkursowym ) pewnie potrojê tê kwotê. A przypominam ¿e jest to ma³e V8. No i wszystko robiê przy niej sam.

Czyli podsumowuj±c d³ugi wywód - bawienie siê w auta zabytkowe i youngtimery tak jak nale¿y nie jest tani± zabaw± i nigdy nie bêdzie.

Nikt nie bêdzie mi mówi³, jak mam ¿yæ, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podzia³ami je¶li chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

ULA Vip Awatar tequila1909
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Sk±d
    Jura KC
    Kolejny temat zszed³ na psy, co kto nie zrobi³ dla swojej 7er ...

Masz Marcin ochotê na V12 to bierz i tyle, w Krakowie nasz forumowicz te¿ sprzedajê 750iL, która wydaje siê byæ przyzwoitym autem.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Cytat Zamieszczone przez Martynka Zobacz posta
    @ttrol, lubiê moj± e32 równie¿ w³a¶nie za "parapety i glebê" bo wprawdzie mo¿esz siê ze mn± nie zgodziæ ale e32 wygl±da z tym nie brzydko. O V12 pisa³em jako o drugim aucie weekendowym dla przyjemno¶ci samego posiadania takim jak j± fabryka stworzy³a, zreszt± w pierwszym po¶cie napisa³em, ¿e nie jest popsuta tjuningiem i dalej twierdzê, ¿e te 25 tysi wystarczy ¿eby mieæ ³adn± e32 bo nigdzie nie pisa³em o "ideale". Ale powiem Ci, ¿e u mnie nie ma miejsca na prowizorkê nawet w przypadku "zwyk³ej" 735, jak robiê to dok³adnie i kompleksowo bo to mój "daily car" i nie mam czasu na poprawianie czego¶ co by³o ju¿ naprawiane, a ze wzglêdu na ¿ycie rodzinne i zawodowe muszê mieæ auto, które odpala na dotyk i zrobi ka¿d± trasê niezale¿nie od d³ugo¶ci z przerwami tylko na tankowanie czym nie ka¿dy u¿ytkownik e32 mo¿e siê pochwaliæ. dlatego nawet chwilowo siê nie zabieram za blachê bo nie chcê tego robiæ na raty tym bardziej, ¿e to nie bêdzie tanio.
    Hej, nie pisa³em konkretnie o Tobie, bo nie znam Twojego auta. Równie¿ nic nie mam do obni¿ania i zak³adania dowolnych felg, ale widzia³em przypadki, ¿e ko³a 18", a nadkola ca³e rude.

Wszystko powinno mieæ swój czas i miejsce.

Nie ma co siê baæ M70, takie strachy na lachy. Silniki trwa³e i daj±ce du¿o rado¶ci, a reszta podobnie jak w pozosta³ych e32. Jak kto¶ ma gdzie pracowaæ samemu z autem zasiêgaj±c wiedzy na forum, spokojnie bêdzie móg³ siê delektowaæ takim autem.

Kwoty te¿ nie s± ob³êdne, najzwyklejsza Dacia Logan kosztuje przecie¿ 40 ty¶.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 03-11-2014 o 21:04
    pozdrawiam Bartek

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Martynka
    Do³±czy³
    Dec 2013
    BMW
    735 iL
    Sk±d
    Zabrze
    No w³a¶nie ja mam ochotê, od zawsze mam, a od wczoraj patrzê na t± ofertê i zacz±³em te¿ szukaæ po ofertach za granic±. Niestety jutro jadê na jaki¶ tydzieñ lub dwa na dalekie po³udnie w ramach obowi±zków s³u¿bowych, wiêc siê nie napalam bo mo¿e znikn±æ. Potem mam projekt na Litwie te¿ oko³o 2 tygodni wiêc znowu nici.
    ¯ycie jest zbyt krótkie, ¿eby je¼dziæ dieslem...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Kecaj
    Do³±czy³
    Apr 2012
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Sk±d
    O¿arowice
    Cytat Zamieszczone przez tequila1909 Zobacz posta
    Kolejny temat zszed³ na psy, co kto nie zrobi³ dla swojej 7er ...

Masz Marcin ochotê na V12 to bierz i tyle, w Krakowie nasz forumowicz te¿ sprzedajê 750iL, która wydaje siê byæ przyzwoitym autem.
    Zg³o¶ moderacji ¿e temat zszed³ na psy, bo ka¿dy przytacza swoje do¶wiadczenie. Przecie¿ nie od tego jest forum.

Nikt nie bêdzie mi mówi³, jak mam ¿yæ, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podzia³ami je¶li chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •