Siemano! Czy ktoś miał może styczność z tym głośnikiem? Chce wrzucić 2 takie w skrzynie zamknięta i zastanawiam się czy warto, czy lepiej jakiś jeden "grubas" byłby lepszy? Szukam jakiś opini na temat tego głośnika i nic, tylko wyższe modele :\
Siemano! Czy ktoś miał może styczność z tym głośnikiem? Chce wrzucić 2 takie w skrzynie zamknięta i zastanawiam się czy warto, czy lepiej jakiś jeden "grubas" byłby lepszy? Szukam jakiś opini na temat tego głośnika i nic, tylko wyższe modele :\
Kolego wydaje mi sie ze w e38 jeden konkret zagra lepiej. W otworze na narty. Dzwiek z pojedynczego glosnika zamontowanego w otworze na narty bedzie dawal fajniejsze odczucia w kabinie. Firma powerbass robi ciekawe cenowo glosniki ale ja u siebie mam glosnik mniejszy dokladnie taki Subwoofer Rockford Fosgate punch P3D2-10 400watt Rms a kolega w innym aucie ma pb12 i raczej mizernie wypada przy moim ale to raczej ciezko porownac bo pb ps12 ma 250rms jesli sie nie myle. W przypadku 2xpb pewnje bylo by lepiej ale z przenikaniem dzwieku do kabiny e38 to raczej nielatwa sprawa. Pozdrawiam.
Wszytko też zależy czy głośnik ma być dodatkiem do przodu /teatru czy ma konkretnie napierdzielać
jeżeli teatr 1 sztuka
jeżeli grać konkret to 2x
Skrzynia zamknięta to zły pomysł Lepiej BR albo szczelina
Jest to dobra firma ale za tą cenę extra basu nie osiągniesz.Chyba że wzmacniacz jest słaby .
jak piszę kolega wyżej dodaj kase i kup Puncha P2/3 ale tu już 300zł wgórę
Sam Powerb gra dobrze miękko na pewno nogawek nie będzie urywać ale w kabinie usłyszysz.Prawda jest taka że E38 ma super wygłuszenie i ciężko przenieść Bass na przód autka
Wystrzegaj się JBL i każdego innego głośnika w zasadzie za kasę mniejszą niż 200zł ..Bo szkoda kasy.
Co masz na myśli grubas ?? Głośnik za cene 500zł w górę np. Vibe/ D.Desing Kicker z USA RE audio ??
Czy 15 czyli 38 ???
Grubas w sensie coś mającego więcej rms ale max 30cm. Myślałem o zamkniętej skrzyni żeby basik był szybszy i bardziej precyzyjny... Jak będzie słabo to zawsze można br dorzucić :)
Ja mam Lanzara 12 400w RMS w niestety zamknietej skrzyni.. W omedze latalo doslownie wszystko, lusterka nawet na zewnatrz a w e38 jedynie go slychac tak w miare.. Przerobilem ostatnio tylna polke wycinajac kawal blachy i pozbywajac sie wygluszenia.. Jest o wiele lepiej ale tez slychac najmniejsza walajaca sie w bagazniku rzecz (nawet wieszak do ubran) :D
Jak dla mnie 400w RMS to za malo do e38.
Przerabialem u siebie rozne warianty i najbardziej efektywny jest ten z zamontowanym glosnikiem w podlokietniku. Idzie zrobic to tak zeby wygladalo ladnie i gralo jak trzeba. Glosnik 30cm jest za duzy w miejsce worka na narty i moim zdaniem wyglada dziwnie bo jego boki za bardzo sa schowane za siedzenie. Nie patrz tylko na rozmiar glosnika i rms. Mialem naprawde sporo glosnikow roznych rozmiarow i lepiej kupic naprawde dobry glosniczek mniejszego rozmiaru niz gorszej jakosci wiekszy glosnik bo z tego nic nie wynika. Wiercilem tez otwory w polce tylnej itd. Ale dzwiek nie docieral tak jak powinien. W otworze na narty idealnie motuje sie glosnik 25cm do tego monoblock i staranne wykonanie. 400w rms moim zdaniem gra wystarczajaco. Jakby gral jeszcze mocniej to zagluszyl by wszystkie glosniki a cala kabina wpadala by w rezonans :) powodzenia.
Znam sie sporo na naglosnieniu bo jestem muzykiem i srednica glosnika ma ogromne znaczenie... Jesli sluchasz muzyki z glebokim, niskim basem to nigdy w zyciu glosnik o malej srednicy nie da Ci takiego dzwieku.. Wkladając glosnik w miejsce na narty liczac litrarz bagaznika, zeby prawidlowo to zagralo glosnik musialby miec minimum 18 cali ;)
Chyba ze nie zalezy CI na jakosciowo dobrym brzmieniu tylko zeby "cos walilo" to mozna jezdzic z otwartym podlokietnikiem ;)
Pokolacji oczywiscie masz racje z tym ze 400w RMS zagluszylby reszte glosnikow dlatego u mnie wszystkie seryjne glosniki wylecialy z hukiem bo one do sluchania muzyki jak dla mnie sie nie nadaja (niezla porazke zrobili z tym patrzac na pozostala czesc limuzyny ;) )
Myślałem, że muzycy skupiają się na jakości dźwięku, a nie jego mocy.
Poza tym duża średnica daje Ci duże spowolnienie dolnych rejestrów, ze względu na masę membrany oraz wiele innych utrudnień w strojeniu systemu, odsyłam do parametrów T-S.
No chyba, że mają się lusterka trząść...
pozdrawiam Bartek
oczywiscie ze na jakosci.. ale chcac zagrac bardzo glosno w dobrej jakosci nie zagrasz tego na 25cm glosniku.. a jak juz to basista bedzie sie krzywil ze polowy jego wysilkow wogole nie slychac tak samo ze "stopa" perkusisty.. uzna ze nie bedzie na niej gral bo po co jak i tak jej nie slychac albo "chlapie" drazniac sluch...
Wysokiej jakosci glosniki/kolumny do tego procesory naglosnieniowe typu DBX czy XILICA, bramki szumow itd itd plus do tego dobrej jakosci koncowki mocy i glosnik 18 calowy zagra wysmienicie, miekko, cieplo i przyjemnie.. oczywiscie w takim polaczeniu przydalby sie rowniez glosnik 12 calowy bo 18 cali nie zagra srednio tonowych dzwiekow..
Dlatego w autach profesjonalne zestawy naglosnienowe wygladaja tak ze w drzwiach sa drivery/syczki i glosniki srednio tonowe, natomiast w bagazniku zabudowa dostarczajaca użytkownikowi najnizsze tony..
Co do opoznien na duzej srednicy glosnika masz racje ale to nie sa takie opoznienia ktore mialyby w czymkolwiek przeszkadzac, chyba ze ktos naprawde ma tak kijowy zestaw ze bas gra po ulamku sekundy ale chyba nie mowa tu o zupelnie najnizszej polce aby tylko cos "pukalo".. wiec jesli chodzi o auto to duzego problemu w tym niema..
Natomiast jesli chodzi o estrade to owszem jest do wielki problem ale do ogarniecia bo tu sie licza milisekundy ale ta sprawe zalatwia dobrze ustawiony "delay" na procesorze typu XILICA oraz dobrze ustawiony czas opoznienia "gory" :)
Ostatnio edytowane przez charzun ; 04-11-2014 o 15:30
troszkę z innej beczki ...jest sens montowania procesora dzwięku w aucie?