Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: [ elektronika] Ogrzewanie

Zaawansowany Użytkownik Awatar Tomahawk
    BMW
    E32 740i
    Co do ogrzewania miedzy siedzeniami leci mi zimne powietrze. Myslelem ze mam cos nie tak z dmuchawa ale na szczescie kolega napisal ze tak musi byc.
    Cytat Zamieszczone przez ArtHurO
    Tak, leci tylko zimne powietrze. Będzie miało temperaturę taką, jaka jest na zewnątrz auta.
    Ciepłe będzie leciało z pod siedzeń kierowcy i pasażera - tak jest to rozwiązane.
    EX:
    E34 524TD
    E32 730i
    E32 750IL
    Wiele serc jedno bicie - seria 7 ponad zycie!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i m30b30, e32 740iA 1993r
    Kolega ja natomiast pisałem że z tyłu między siedzeniami leci mi ciepłe powietrze takie jak i z przodu to nie wiem czy u mnie coś jest nie tak bo leci ciepłe:) czy u Was bo leci zimne:) Jutro się pobawię pokrętłami na panelu i napisze jak sie steruje tym powietrzem z tyłu:)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    szukam znów....
    U mnie nie leci nic lub leci zimne na środkowych nawiewach na tylna kanapę.
    Zimne leci kiedy mam włączone AC i z tego co pamiętam w trybie auto.
    Wieje natomiast normalnie na nogi pasażerów z tyłu zgodnie z tym co ustawie na panelu.
    a obecnie wymianie podlega filtr pyłkowy więc prawa strona z nawiewów górnych na pasażera przy kierowcy mimo ustawień max delikatnie wieje delikatnie chłodnawe powietrze.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez bmwe
    U mnie nie leci nic lub leci zimne na środkowych nawiewach na tylna kanapę.
    Zimne leci kiedy mam włączone AC i z tego co pamiętam w trybie auto.
    Wieje natomiast normalnie na nogi pasażerów z tyłu zgodnie z tym co ustawie na panelu.
    a obecnie wymianie podlega filtr pyłkowy więc prawa strona z nawiewów górnych na pasażera przy kierowcy mimo ustawień max delikatnie wieje delikatnie chłodnawe powietrze.
    potwierdzam - przy dzialajacym AC z nawiewów na tylnej części środkowej konsoli wieje chłodne tak jak ma być

nawiewy na nogi pasażerów z tyłu grzeją / chłodzą w zależności od tego co jest ustawione na panelu nawiewów z przodu

dziwnym by było gdyby przez nawiewy na nogi nie byłoby możliwości puścić ogrzewania, w zimie brak grzania na nogi powoduje straszny dyskomfort!

... poza tym grzanie na nogi pasażerów z tyłu miał już nawet projektowany 30 lat temu mercedes W123 :medit:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    ... poza tym grzanie na nogi pasażerów z tyłu miał już nawet projektowany 30 lat temu mercedes W123 :medit:
    Jako ongiś posiadacz takowego (MB W123 300D, wypust 09/1979) potwierdzam, modele ta miały nagrzewanie na nogi pasażerów (po podłodze do tyłu). Tak na marginesie, miały je także starsze Mercedesy jak choćby W116 z '76 i starsze z tej linii. Reasumując to nie taki nowatorski wymysł, jak sz4lony napisał - praktyczne zastosowanie i dziwnym by było gdyby tego nie było :D
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Uprawnienia umieszczania postów