Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: [ elektronika] Ogrzewanie

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    W plastikowej części chłodnicy na górze jest rurką z gwintem o się nie mylę to podłącza się tam przewód który chłodzi automatyczną skrzynie z pod niego właśnie wycieka płyn.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Czesc.
    Fanka, czemu tego nie załątałaś jeszcze, na klub-bmw już ponad pół roku temu o tym gadalśmy razem, jak to załatać, albo wymienić chłodnice ! :razz:

A co do dolewania uszczelniacza, to ODRADZAM. przez taki błąd musiałem wymienić pompke wspomagania obiegu (dla ogrzewania) z elektrozaworkami.
    Nagrzewnica jak nie ma obiegu płynu, to nie ma z czego przejmować ciepła dla ogrzania kabiny, a płynu zawsze musisz mieć na tyle, alby i w zbiorniczku wyr. był.
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    Mój to pokleił i trzymało jakiś czas ale znowu leci :(
    w tym miesiącu to już chyba jednak kupię chłodnice bo mnie to denerwuje. Chyba że uda się pospawac gdzieś w zielonej górze.

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez rom86
    Witam to ja się podepnę czy w e32 z tylnych nawiewów pomiędzy fotelami leci tylko zimne powietrze czy jest to regulowane jakoś?
    Tak, leci tylko zimne powietrze. Będzie miało temperaturę taką, jaka jest na zewnątrz auta.
    Ciepłe będzie leciało z pod siedzeń kierowcy i pasażera - tak jest to rozwiązane.
    BMW 735 na lato....

Koła mogą być cztery ale cylindrów musi być pięć...
    >>> A U D I QUATTRO <<<
    Auto na duży śnieg

musze przyznac - ogrzewanie w E32 nie jest rewelacyjne... Pomimo ze kocham te auta, to E32 tez ma bolaczki. Musisz czym predzej zalatac dziure, i brob boze nie uzywac jakichkolwiek uszczelniaczy. To nie Polonez zeby fusy z kawy lac..

szczelny uklad cisnieniowy w BMW to podstawa

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 4.4iLA, było e32 3.0 m60
    Dołączę się do tematu.

Czy ktoś wie może z których wylotów powietrza jaki powinno lecieć (gdzie tylko ciepłe, tylko zimne gdzie z regulacją itp.)

pozdro

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i m30b30, e32 740iA 1993r
    Witam. U mnie z tyłu między fotelami także leci ciepłe powietrze a nie jak koledzy pisali wcześniej że tylko zimne powinno.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 750i
    Witam mi leci zimne cały czas ale z tego co wyczytałem w instrukcji powinło tam lecieć regulowane zinme i ciepłe powietrze regulacja pewnie odbywa się pokrętłem pomiędzy środkowymi wlotami z przodu, tylko nie wiem dlaczego mi leci zimne? Może silniczek w nagrzewnicy się nie przstawia od tego jest inny musze rozebrać tunel będę wiedział.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez fankabmw
    W plastikowej części chłodnicy na górze jest rurką z gwintem o się nie mylę to podłącza się tam przewód który chłodzi automatyczną skrzynie z pod niego właśnie wycieka płyn.
    bardzo typowa usterka chlodnic e32 niestety

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e36 325i
    Witam podpinam sie pod temat,mam taki problem ze dmuchawa dziala tylko na ustawieniu jej w pozycji max ,czy ktos mi moze powiedziec gdzie znajduje sie ten jez sterownik biegow dmuchawy,dotychczas jezdzilem caly czas e36 to wiedzialem gdzie co jest a tutaj jak narazie sie nie odnajduje w tym modelu (e32 3.0i)
    Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów