Cytat Zamieszczone przez Dzuda
Cytat Zamieszczone przez KubicaPL
Cytat Zamieszczone przez Aldik
Cytat Zamieszczone przez KubicaPL
Cytat Zamieszczone przez Aldik
kup my jakieś inne bmw moze!?" :)

Może się czepię, ale...: nie ma Mercedesa W220 w kombi :x modele Mercedesa (nazwy generacji) mające na początku literkę "S" to kombi! ;)
A kto mówi o kombi ? :) S-ki nie było w kombiku to wiadomo, a Merc takowe np w E-klasie określa literką "T" :)
Nie, nie, nie, trochę mnie nie zrozumiałeś ;)
Chodzi mi o to, że Mercedes swoje modele kombi oznacza (kodowo) na początku literką "S", a nie "W" jak to ma miejsce w przypadku sedanów/limuzyn. Wpisz sobie w google np. Mercedes S124 a później W124 i zobaczysz o co mi chodziło ;). Oznakowaniem kodowym w Mercu jest W140, W220, W124, S124, itd ;) Więc według nazwy tematu chodzi o S-klasę kombi (której jak sam napisałeś - nie ma)
Oznaczenie "T" tyczy się tylko nazwy modelu (a nie oznakowania kodowego), jak przytoczone przez Ciebie E-klasse T modelle.

(mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałem)
nie czytałem całego tematu ale kolego mówisz głupoty straszne.W124 jest za równo coupe,sedan i kombi. Kombi masz wyraźnie zaznaczone np 300TD lub 300TE.Nie myl że to 300TE to turbo benzyna.kto Ci takich głupot nagadał :razz: co to jest S124 nawet nie chce mi sie czytać takich glupot jak piszesz.przeciez praktycznie kazdy merc ma "W" podobnie jak bmw "Exx"

Nieprawda. S124 to kombi W124. Jak Ci zależy na odpowiedzi to sobie dobrze pogoogluj i zobaczysz, że jest cos takiego jak S124.

Z oznaczeniem TD i TE - masz rację, ale ja tego niegdzie nie negowałem! Mimo swojego wieku jakąś tam (większą) wiedzę o samochodach posiadam...