Odezwał się :) czyścioch :) co gumy od spodni nie mogłem odkleić jak się przejechałem tą "niebieską rąbaną od siekiery podróbą daewo nexia"Zamieszczone przez EVAN
Odezwał się :) czyścioch :) co gumy od spodni nie mogłem odkleić jak się przejechałem tą "niebieską rąbaną od siekiery podróbą daewo nexia"Zamieszczone przez EVAN
Pić trzeba ! Jeść można !
Ale ja przeczytałem i muszę potwierdzić zdanie kolegi Dzuda.Zamieszczone przez BOSS
Oznaczenia S, C itp są używane dośc powszechnie, ale jest to mozna ująć język wewnętrzny do opisywania modeli Mercedesa. Jest on używany i przyjmuje coraz szerszy zasięg, ale jedynym oznaczeniem dla modeli Mercedesa jest W. Przykładowe W124.
Dopiero dalsze litery w oznaczeniu sugerują, czy model to Coupe, Cabrio, Kombi, Sedan czy Limuzyna.
Więc pomimo Waszej sporej wiedzy na temat BMW - Twojej i KubicaPL to prawda jest, że prawidłowe oznaczenie z fabryki dla przykładowego Kombi z 3 litrowym turbodieslem będzie wyglądało tak:
W124 300TDT
W124 300DT - sedan z Turbo D.
W124 300TD - kombi z wolnossącym D.
Łukasz
Oczko w głowie
A mi się MB Olejusa podoba ,na pewno ominę e 65 i kupię takiego merca ,nie ma sie do czego doczepić i komfort jazdy jest ,wystarczy fajna fellga i całkiem sie ładnie prezentuje.
Olejus EVAN ma rację pozbądż sie tego materiału genetycznego z wnętrza ;D
Olejus mówiłem Ci żebyś nie siadał w foteliku mojego syna, a Ty się uparłeś. Więc guma się przykleiła ;D
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Bardzo ciekawe porównanie:w140 vs e38:
http://www.pvv.org/~syljua/merc/ImVergleich.pdf
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
I to jest uczciwe porównanie.Zamieszczone przez marek1132
to tak jak byście porównywali W140 do e32
serie e38 porównujemy właśnie do w140- spójrzcie na lata produkcji obu modeli.
Natomiast model W220 porównajcie uczciwie z e65 ;)
BEZ KOMENTARZA..... ;D
Musze przyznac ze dosc dziwne to porownanie- wiatr wieje tylko w strone merca... a E38 zarzucaja tam jakies absurdalne wady :razz: tj:Zamieszczone przez marek1132
1. podobno brudzace sie lusterka zew
2. slady rak na listwach drzwi
3. wlaczniki swiatel sa super trudne do obslugi w E38 :shock: a w S to taaakie proste :D
4. zegary w E38 porazka a w S taaaka malina
5. drzwi w E38 sie za malo otwieraja i sie ciezko wsiada :shock:
6. podobno w E38 nie mozna zamknac tylnej klapy bez dociskania jej od strony lakierowanej a w mercu ta plastikowa lapka ktora jest zawsze zasyfiona to taaaaki super pomysl ;D ;D
7. wg danych E38 pali srednio 1L mniej ale wg ADAC tylko 0,6L a skoro tylko 0,6 to dla E38 zaden plus...
8. Edc to jakis smut bo "utwardza" a w S-pontonie to przeciez ma byc miekko :D
9. uwaga forumowicze bo o tylne drzwi w E38 podrzecie sobie spodnie lub kurtki!
10. szyberdach w E38 po uchyleniu do gory wogole nie daje wentylacji auta
11. kluczyk w E38- no tak skomplikowany ze masakra az 3 przyciski! :shock: zaden "mercarz" sobie z tym nie poradzi bo 3 to az o 2 wiecej jak w S i juz max komplikacja :D
12. podlokietnik w E38 - nie no padaka straszna za malo sie otwiera i przeszkadza w przelaczaniu biegow
nie no mam zdrowia dalej czytac tych glupot....:razz: ;)
to bankowo jakis oplacony przez merca idiota napisal
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
niemieckiego nie znam więc nie czytałem- chodziło mi o samo porównanie modeli ;)
ale fakt, jeżeli takie pierdoły tam sadzą, to kolega nic ciekawego nie wygrzebał w necie..
BEZ KOMENTARZA..... ;D
Zamieszczone przez Dzuda
też mnie to zdziwiło jak się z tym spotkałem-prawda to jest :P
Widzę,że niektórzy nie mogą znieść,że w140 jest lepiej dopracowane niż e38 ;) ,w140 na którego projekt wydano ponad miliard dolarów jest klasą samą w sobie i żaden inny model klasy luksusowej mu nie dorównuje,taka jest prawda.Artykuł jest jak najbardziej obiektywny.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford