W takim układzie, to na letnich powinieneś mieć 275/40
Twoja 225/60 w stosunku do 245/45 będzie wyższa o 0,1 %, ale do 275/45 będzie o 0,7% niższa
W takim układzie, to na letnich powinieneś mieć 275/40
Twoja 225/60 w stosunku do 245/45 będzie wyższa o 0,1 %, ale do 275/45 będzie o 0,7% niższa
własnie nie znam sie na tym "procencie" . Czyli ogólnie nie bedzie najgorzej?
na dojazdy może być
okej a jeszcze mam pytanie co sadzisz o oponie nexen winguard sport w tym rozmiarze??
nic nie sądzę bo nie używałem, ale sam poczytaj bo niektóre chińskie słabo się spisują.
Podobno są dość dobre i mają fajną cene znajomy używa je ale w samochodzie przednionapędowym i nie narzeka. Tylko pytanie jak w bmw sie spisują zaryzykuje dam znac ;)
Kolega ma nexeny w e60 i chwali sobie. Wcześniej miał w e39 i też był zadowolony.
Własnie dużo pozytywów wyczytałem. A powiedzcie mi jeszcze jak jest z tym rozmiarem 215/65R16 ? w e38 z silnikiem M60B30 ?
Cześć.
Nexeny (N6000 i Windguard sport) miałem na kilku autach, ogólnie polecam te opony. Na Windguard Sport obecnie jeździ siostra w E38 730d, rozmiar 235/60/16, kupione w zeszłym sezonie. Ja na innej osobówce też dwa sezony na takich śmigałem, tylko 17 cali. Złego słowa powiedzieć nie mogę. Cicha, dobra opona zimowa. Na pewno lepsza niż kilkuletnie używki z 50% bieżnika. Produkowana i projektowana w Korei, więc to nie taki sort jak Chiny czy Taiwan. Marka jest dość popularna w USA czy Australii. Myślę, że będziesz zadowolony.
wybór padł na Windguard sport tylko mysle jeszcze troche nad rozmiarem 215/65R16 tylko mam wrazenie ze bedzie troche wąska. I daltego czekam na opinie może ktoś użytkował w tym rozmiarze