Witam!
BMW E65 745i 2001 roczek

Poczyta³em parê tematów i brak jaki¶ pomys³ów. Od kilku dni mam ma³y problem, otó¿ nie dzia³a mi I-Drive oraz nie wy¶wietlaj± siê informacje na monitorze odno¶nie klima-tronika i oczywi¶cie nic nie mogê wybraæ. Gra tak¿e samo radio i je¿eli wy³±czê radio z przycisku na panelu radia, tego co s³u¿y do poog³aszania radio siê wy³±czy ale i ga¶nie ca³y monitor. Zaobserwowa³em te¿ ze je¿eli zgaszê auto i wyci±gnê kluczyk radio ca³y czas gra nie przestaje, dopiero jak je wy³±czê z panelu. Autko trochê sta³o ostatnio oko³o miesi±ca i pomy¶la³em ¿e odepnê akumulator i zrobiê reset ju¿ raz mia³em sytuacje ¿e przesta³ reagowaæ i-drive i taki reset pomóg³.
Ale w tym przypadku nie pomog³o odpiêcie akumulatora. Potem te¿ wpad³em na pomys³ ¿e mo¿e jest s³aby akumulator i pod³adowa³em go przez noc podpoi³em klemy i eureka przez chwile wszystko dzia³a³o i sterowanie i radio by³o ok ale komputer wyrzuci³ mi b³±d uszkodzone cewki i zgasi³em auto.
Po ponownym odpaleniu b³±d cewek ju¿ siê nie pojawi³ ale wróci³ problem poprzedni.
Dysponuje komputerem i podpoi³em siê pod auto ¿adnych b³êdów w module Power Modu³. Sprawdza³em te¿ po³±czenia z ty³u na ¶wiat³owodach.
Obstawiam ju¿ ¿e to mo¿e byæ wina akumulatora lub modu³u Power Modul ale nie jestem pewien.
Zrobi³em ponowny test z aku aby ostawiæ ¿e to jednak aku ale bez rezultatu.
Mo¿e kto¶ mia³ podobny problem i co¶ podpowie nie chcê wyrzucaæ kaski w b³oto.
Czy to mo¿e byæ wina samego I-Drive co jeszcze mogê sprawdziæ.
Dodam ¿e zaobserwowa³em te¿ ¿e kilka jak robi³em dystans 50km to dwa razy ca³kowicie zgas³o mi radio. Mo¿e te¿ sprawdziæ trzeba regulator napiêcia.
Czekam na wasz± pomoc

POZDRAWIAM Marcin