Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 10

W±tek: trójnik na we¿ach - pêk³

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    e65
    Sk±d
    Legnica

trójnik na we¿ach - pêk³

Witam dzis podczas wymiany termostatu zauwazylem pekniety trojnik na wezu powrotnym do zbiorniczka. Trojnik znajduje sie pod przepustnica, problem w tym ze nie moge tego nigdzie kupic w miescie, serwis to ma w kwocie 240 zl razem z wezami. Udalo mi sie dostac cos podobnego w sklepie z czesciami ale... jest to trojnik na weze do spryskiwaczy, gosc mowi ze wytrzyma na chlodziwie ale cos mi sie wydaje ze nie. Co myslicie? Srednica trojnika to 8-10 mm i naprawde dostanie czegos podobnego graniczy z cudem.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Sk±d
    Opolskie
    To czemu nie kupisz tego co ma serwis? Do konca tygodnia powinienes miec to u siebie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    e65
    Sk±d
    Legnica
    Cytat Zamieszczone przez impex Zobacz posta
    To czemu nie kupisz tego co ma serwis? Do konca tygodnia powinienes miec to u siebie.
    Ty bys kupil 3 cm trojnik za 240 zl?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Sk±d
    Opolskie
    Gdybym potrzebowa³ i inne zamienniki mog³yby nie wytrzymaæ to kupi³bym.Z uk³adem ch³odzenia nie ma ¿artów.Ostatnio te¿ nam uciek³o ponad po³owa p³ynu ch³odz±cego w jednej 750i bo kto¶ zrobi³ jak±¶ prowizorke kiedys i w koñcu pusci³o.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    e65
    Sk±d
    Legnica
    Tu nie chodzi o prowizorke czy druciarstwo, tylko o to zeby zastapic cos co kosztuje 240 zeta a powinno kosztowac 8.50. Wole poszukac metalowego za 14.80 zl lub jak pytalem wyzej zastosowac trojnik z wezy spryskiwaczy - tylko czy to wytrzyma.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Mojemu Koledze w E65 te¿ pêk³ ten trójniczek...dorobi³ sobie taki z miedzi...je¼dzi³ na nim przez wiele lat i z tym miedzianym trójnikiem sprzeda³ auto.Przynajmniej mia³ pewno¶æ,¿e ju¿ nigdy nie pêknie.Poka¿ zdjêcie tego trójniczka to powiem Ci jakie miedziane czê¶ci trzeba kupiæ i sam to polutujesz...zreszt± ka¿dy...nawet pocz±tkuj±cy...hydraulik Ci co¶ takiego wykona.Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    e65
    Sk±d
    Legnica

kolego mysl jest swietna, tez myslalem o tym zeby ktos mi to dorobil, trojnik jest w ksztalcie - Y - . Kole¿ka mi dzwonil, ze zalatwi mi jutro z TDI z serwisu, mowi ze ponoc identyczny, takze rano bede wszystko wiedzial.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2014
    BMW
    e60 545i
    Sk±d
    szczucin
    ja mam za³o¿ony taki plastikowy o jakim piszesz chyba w katalogu romixa go znalaz³em za 4z³ i ju¿ d³ugo d³ugo na nim ¶migam bez ¿adnych problemów.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2014
    BMW
    e65
    Sk±d
    Legnica
    Hejka, woz poskladalem na pieknym trojniku z vw, termostat wymieniony. Kolezka z legnicy ktory ma klamoty do takich tlusciochow mowi, ze te trojniki czesto pekaja, trzeba kombinowac zeby cos dobrac, ori drogi, uzywka tez juz przegrzana wiec mamy kolejna bolaczke e65.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar arturo193
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    W planach E38 750i
    Sk±d
    Norwegia
    Dlatego mówiê...mied¼ i tylko mied¼...na wieki :) ...Pozdrawiam.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •