Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: [mechanika] NIE CHCE ODPALIÆ

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008

[mechanika] NIE CHCE ODPALIÆ

Witam Panowie mam problem z odpaleniem mojej buni a dok³adnie e38 728 z gazem(sekwencja).S³ychac ¿e pompka paliwowa pracuje.po kilku dobrych krêceniach potrafi odpaliæ ale nie chodzi równo na wszystkich cylindrach dopiero po chwili chodz± wszystkie.Koledzy czy przyczyn± moze byæ tez rozregulowana instalacja gazowa i komputer moze ¶wirowac bo takie opcje te¿ s³ysza³em.Prosze o porade.Pozdrawiam

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    przyczyn moze byc conajmniej kilka i na odleglosc ciezko zdiagnozowac sprawdz swiece wszystkie przewody akumulator i takie podstawowe pierdoly jak nic nie zdzialasz to moze podjedz na komputer na diagnoze co jest
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2008
    Witam ponownie spawca ca³ego zamieszania jest czujnik po³o¿enia wa³u korbowego

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    BMW e38 728
    Sk±d
    polska
    Witam na forum...Panowie pomocy!!!!! Mam problem z moj± 7er niedawno mia³em wymianê silnika,silnik odpali³ wszystko malina,ale musia³em wezwaæ elektryka ¿eby usun±³ dodatkowy alarm poniewa¿ sprawia³ problemy,ale problem siê zacz±³ teraz....przedwczoraj robi³em porz±dek z kablami i jednym przez przypadek dotkn±³em masy,to by³ plusowy i posz³o zwarcie ma³e,ale co¶ powa¿nego siê sta³o bo przegl±da³em wszystkie bezpieczniki i s± ok.Teraz problem jest tego typy,¿e nie ma reakcji rozrusznika,wogóle nie krêci kontrolki siê zapalaj±,ale nic nie krêci ,ca³y czas siê ¶wieci stop i jeszcze pad³o o¶wietlenie zegarów. Podl±czy³em kompa i b³±d wyskoczy³ problem z AWS,czy jest mo¿liwo¶æ,¿e spali³ siê modu³ AWS i teraz nie mogê jej odpaliæ,czy kto¶ mia³ takie lub podobne objawy proszê pany pomó¿cie,co mam teraz zrobiæ ,wiem,¿e trochê to ceni.Czey jest szansa na co¶ innego ,mo¿e to jeszcze jaki¶ bezpecznik dodatkowy?Pomocy......

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2016
    BMW
    e38 728iA
    Sk±d
    S³awków

To to¶ posprz±ta³ ;) A gdzie dok³adnie robi³e¶ ten "porz±dek" w jakiej czê¶ci auta i co CI siê zwar³o jaki kolor przewodu?
    Czy sprawdza³e¶ bezpieczniki wysoko pr±dowe typu MIDIVAL? znajduj± siê nad akumulatorem tylko nie w skrzynce po stronie b³otnika ale tak jakby na nadkolu. Do tych bezpieczników wchodzi g³ówny plus (ok 30 cm od) z akumulatora.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2013
    BMW
    BMW e38 728
    Sk±d
    polska
    Pod kierownic± przy module tam gdzie jest pó³eczka z lewej strony kierowcy,by³y uciête kable i dotkn±³em do blachy od uk³adu kierowniczego. Dzisiaj muszê sprawdziæ dok³adnie jeszcze te bezpieczniki bo reszta jest ok,teraz jeszcze nie dzia³a panel otwierania szyb na drzwiach od kierowcy,normalnie cuda na kiju siê dziej±... mam nadziejê,¿e to nie bêdzie ews bo zaboli to. Mo¿e je¶li kto¶ mia³ taki przypadek to podaje mój tel.664018974 i co¶ kto¶ podpowie.Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •