Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Typy skrzyń automatycznych

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    jakiej marki użyć części?? czy pozostawić to mechanikowi?
    Potrzebujesz kogos kto z ciebie nie zedrze po prostu.
    Skrzynie tego rodzaju od lat robi sie na ********'ie.
    Nic nie ugrasz z ta wiedza, bo skrzyniarz ma inne ceny z hurtowni od ktorej bierze, jak zwykle w tym biznesie.

Bez zbytniej przesady - nikt nie robi generalki tej skrzyni - nawet jak na nie niskie standardy tego forum.

Jesli nie jest to auto z ktorym chcesz zostac na zawsze to je teraz pozegnaj, do oddania jest 750iL w cenie pakietu startowego do M70 ze skrzynia zrobiona na pakiecie ZF'a, potrzeba tylko kogos kto doceni e32 V12 zrobione od podstaw.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Sz4l0ny jest to kolejne auto 750il u mnie, buda i silnik są tak zdrowe jak na moje spostrzeżenia, że aż żal pozbywać się tego auta dlatego, że skrzynia padła, jest pewne, że auto zostanie u mnie na dłużej a na remont skrzyni w tym aucie nie będę żałował :)

PS. jeżeli ktoś chce remontować skrzynie to dlaczego nie? Jakieś dodatkowe koszty przybędą czy jak? Silnik jest po wymianie serii uszczelek, filtrów i olejów i poduszek, i chodzi ładnie i pięknie, pozostaje wymiana gum amorków i lekkie poprawki lakiernicze więc jak na moje oko nie ma sensu się go pozbywać.

Chciałem tylko wiedzieć ile mi wyjdzie romont skrzyni, czy zamknę się w 3 tysiącach czy muszę liczyć na więcej, tak żeby mnie nie oskubali :)
    Ostatnio edytowane przez capoZe32 ; 28-12-2014 o 14:43

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Nie znam cen w tamtych okolicach. Tu gdzie mieszkam rozmowa nt. generalki 4hp zaczyna się od 3 tys i wydaje mi się że to jest minimum.

Kiedy 7 lat temu padła moja skrzynia w 750, poniżej 5 tys nikt nie chciał rozmawiać.
    Kupiłem wtedy drugą taką skrzynie żeby mieć graty na podmianę do swojej, forward padł mi w sposób typowy i to podczas stania w korku, kosz sprzęgieł początkowych biegów przestał istnieć, chciałem mieć też pompę i przekładnię.

Nie miało to wtedy dużego przełożenia na cenę remontu.

Niestety wmont i wymont paczki przykręconej do V12 jest upierdliwy, sama wymiana wieszaków wydechu, do których nie ma zamienników to kilka stówek.
    Czarne e32 w benzynie!