Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Typy skrzyń automatycznych

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    jaką skrzynie byś nie kupił to i tak ci pewnie nie zadziała na kablach i kompie z auta, jeśli chcesz sie bawic to raczej nie masz wyjscia. Ten myk podobno działą ale 3 piny a 7 lub 8 to mi sie wydaje dziwne że ta 3 pinowa bedzie jakaś tępa w porównaniu do tej z 7 pin. Ale skrzynia z 87 sprawdź czy przypadkiem nie jest mechaniczna, ona nie ma trybów jazdy i elektroniki a kickdown sterowany jest linką z przepustnicy.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730i M30, 735iA M30
    Witam, czy ta skrzynia ma kickdown sterowany linką? Mojej jeszcze nie wyjąłem stąd nie wiem jaki ma numer i ile pinów w gnieździe.

http://allegro.pl/skrzynia-biegow-au...698930403.html

Jak pomślę o tych kombinacjach ze skrzyniami to jestem co raz bardziej skłonny do zregenerowania mojej. Nigdy nie wiadomo jaką mine kupię a po kombinacjach ze sterowaniem nikt nie uzna mi "gwarancji" :/
    Ma ktoś do polecenia dobry i niedrogi warsztat od skrzyń?

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    Ta skrzynia ma sterowanie kompem widać ucieta wtyczke

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Witam, opiszę mój problem, otóż jak kupiłem bmw 750 to normalnie wróciłem na kołach. Miałem dużo roboty więc bmw odstawiłem na jakiś czas pod chmurką, kiedy chciałem z niej skorzystać to padł aku, ok naładowałem na full i odpaliłem, silnik odpalił bardzo dobrze, lecz skrzynia zaczęła szwankować... Przerzuciłem raz na R potem D i R i dupa koniec... wyłączyłem i włączyłem ponownie R, D i potem R i koniec jakby nie chciała zaskoczyć ... Teraz moje pytanie, czy wymiana aku w tym przypadku na nowy coś zmieni? Bo to co mam to stare już są. Czy brać się za regenerację? Komunikatu getriebeprogram nie ma...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Jak juz silnik na chodzie to akumulator do skrzyni nic nie ma.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Capoz - w zwiazku z pytaniem ktore mi zadales na PW - niestety przy niskim pradzie w e32 sterownik skrzyni wariuje.

Dotyczy to sytuacji w ktorej bateria jest mocno rozladowana, auto zapala ostatnim obrotem rozrusznika i pojawiaja sie hitorie typu brak CheckControl, nawiew dzialajacy niezaleznie od ustawien panelu sterowania I skrzynia w awarii albo dowolne z powyzszych.

Problem o ktorym piszesz wydaje mi sie jednak typowo skrzyniowy, nie elektryczny.

Sprawdz skrzynie na zimno, np po nocnym postoju, jesli po odpaleniu I przelaczeniu z Parku na R nie zapnie wstecznego to jest slabo.
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Dzieki za odp. jutro bede w posiadaniu nowego aku wiec napisze co i jak, ale nastawiam sie na remont skrzyni, juz nawet gadalem z kolesiem, przyjedzie lawetą i na warsztat do dzieła, maja dobra opinie ale jednak chcialbym sie dowiedziec co nieco ile trzeba wydac na czesci i co mniej wiecej jest do wymiany

BMW
    e32
    Typowa usterka tej skrzyni to brak forwardu, wtedy jednak wsteczny dziala normalnie.
    Mialem jednak stycznosc z tak zabitym 750iL ze po zapieciu R auto gaslo wiec nie ma sensu dopisywac regul.
    Wysypanie sie forwardu w tej skrzyni wystarcza jedno przepiecie z N na D wiec naprawde wiele nie trzeba jesli naped jest zmeczony.

Generalke 4hp22/24 robi sie u nas lokalnie w okolicach 3 tys.
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    jakiej marki użyć części?? czy pozostawić to mechanikowi?

BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    jakiej marki użyć części?? czy pozostawić to mechanikowi?
    Potrzebujesz kogos kto z ciebie nie zedrze po prostu.
    Skrzynie tego rodzaju od lat robi sie na ********'ie.
    Nic nie ugrasz z ta wiedza, bo skrzyniarz ma inne ceny z hurtowni od ktorej bierze, jak zwykle w tym biznesie.

Bez zbytniej przesady - nikt nie robi generalki tej skrzyni - nawet jak na nie niskie standardy tego forum.

Jesli nie jest to auto z ktorym chcesz zostac na zawsze to je teraz pozegnaj, do oddania jest 750iL w cenie pakietu startowego do M70 ze skrzynia zrobiona na pakiecie ZF'a, potrzeba tylko kogos kto doceni e32 V12 zrobione od podstaw.
    Czarne e32 w benzynie!