Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Ksenony migają i gasną

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    No ryzyk-fizyk ... wziąłem te z drugiego linku z mojego posta powyżej...
    rzeczywiście te trzy padliny co kupiłem wyglądają tak jak na tym zdjęciu porównawczym (opisane jako "konkurencja")

dam znać...

Zaawansowany Użytkownik Awatar BsijZabsij
    BMW
    E38 728i manual, ex e34 525tds
    Cytat Zamieszczone przez pacraf Zobacz posta
    Temat XENON trochę z mojego (dzisiejszego) doświadczenia....

a więc, parę dnie temu przestała świecić lewa lampa. No ok - oglądam, żarnik d2s rozerwany , została tylko podstawka i trochę szkła w nasadzie - reszta - pył.

wtedy , kierowany wrodzonym skąpstwem, przejrzałem znany portal aukcyjny i wyszukałem d2s z dalekiej Azji w rewelacyjnej cenie. Mając podejrzenie że mogę mieć pecha, nie zamówiłem dwóch a TRZY żarniki d2s. razem z pprzesyłką 57pln. Myślę wymienię oba - żeby ładnie równo świeciły , a trzeci - jakby jednak chińczykowi ręka się omskła na którymś z dwóch...

Zakłądam pierwszy - mruga tylko...

myślę - no miałem rację... dobrze że mam 3 sztuki....

zakładam drugi - to samo... trzeci to samo....

myślę - przetwornica - przecież trzy żarniki nie mogą być do dup..y ....

ale przecież prawa lampa śmiga- przekłądam żarnik i ... świeci...

A WIĘC CHYTRY DWA RAZY TRACI - teraz nie dość że kupię osrama - to jeszcze będę się szarpał ze sprzedawcą padliny.....

komentarze mile widziane - oprócz komentowania skąpstwa ... ;))

****edit

no jednak cena tych osramów mnie masakruje... co myślicie o "Żarniki Xenon D2S 6000K XENTECH" z all..ro??
    lub:
    takiej
    Kumpel z kolei jeździ na tych d2s po 11 zł w e46 i już ponad rok bezproblemowo świecą, także może jednak nie chodzi o żarówki u Ciebie? ;) Poza tym skoro to się sprzedaje, ludzie kupują i gość nie ma negatywów na allegro, to nie może być jakieś padło...
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
    Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Miałem podobne problemy.Xenony powoli umierały (barwa w fiolet wchodzi).Kupiłem "ryż edyszyn" i tylko pojawiło się kilka błysków w obu palnikach po odpaleniu.Zwrot do sklepu i zakup oryginalnych chyba osramów po sto ileś złotych i żadnego problemu do dziś po 3 latach.
    Pani sprzedawczyni powiedziała,że jakość zależy od ilości zjedzonego ryżu.Kumpel kupił dwa tygodnie wcześniej z innej partii i do dziś (3 lata) działają.
    Reguły niema.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

U mnie też działają ...;) Miały być na chwile bo innych nie było i tak zostały i już 2 rok leci-fakt , mało śmigam e66.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    Cytat Zamieszczone przez BsijZabsij Zobacz posta
    Kumpel z kolei jeździ na tych d2s po 11 zł w e46 i już ponad rok bezproblemowo świecą, także może jednak nie chodzi o żarówki u Ciebie? ;) Poza tym skoro to się sprzedaje, ludzie kupują i gość nie ma negatywów na allegro, to nie może być jakieś padło...
    No a o co innego miało by chodzić skoro przekładam osrama ze sprawnej lampy i śmiga? te padliniaste nie chodzą ani na lewej ani na prawej.

zresztą jak pisałem zamowiłem nieco droższe, wg linka podanego, zobaczymy!

a jak widać powyżej nie jestem pierwszy z tymi objawami.

ale z drugiej strony fakt - jakoś się to sprzedaje... może chodzi to lepiej z chińskimi przetwornicami? zresztą jak mi gość przyjmie zwrot to też negatywa nie wystawie - w koncu dochowa reguł uczciwie. a to że u mnie nie działa - to nie powód walić negatywem.
    Ostatnio edytowane przez pacraf ; 19-10-2014 o 21:01

BMW
    Gdyby gościowi wszyscy zwracali to nie opłacałby mu się interes, a sprzedaje tego sporo ;) Te "nieco droższe" to jedno i to samo, cała chińszczyzna jest na jednym patencie tylko jeden importer idzie w ilość a drugi we wmawianie ludziom że jego są lepsze skoro są droższe ;) Napisze na pudełku "super long life premium original" itp i to tyle z różnic :P Dlatego moim zdaniem w przypadku wyboru pomiędzy cing ciong a hung wang można śmiało kierować się jedynie ceną zakupu :P (co jest oczywiście karygodne jeśli chodzi o nie-chińskie części ;)
    Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 20-10-2014 o 05:05
    Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    Cytat Zamieszczone przez BsijZabsij Zobacz posta
    Gdyby gościowi wszyscy zwracali to nie opłacałby mu się interes, a sprzedaje tego sporo ;) Te "nieco droższe" to jedno i to samo, cała chińszczyzna jest na jednym patencie tylko jeden importer idzie w ilość a drugi we wmawianie ludziom że jego są lepsze skoro są droższe ;) Napisze na pudełku "super long life premium original" itp i to tyle z różnic :P Dlatego moim zdaniem w przypadku wyboru pomiędzy cing ciong a hung wang można śmiało kierować się jedynie ceną zakupu :P (co jest oczywiście karygodne jeśli chodzi o nie-chińskie części ;)
    przecież pisałem ze jest różnica jak na ich fotce porównawczej - więc nie jest to jedno i to samo.

a czy bedą działać - to sie okaże niedługo...

BMW
    Czy przetwornice z e39/e46 podejdą? Bo tam sterownik z zapłonnikiem jest w jednej skrzynce... Ciekawe jak LCM zareaguje. Trzeba coś przestawiać?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730d
    A więc jak obiecywałem że napiszę jak różnica pomiędzy najtańszymi ksenonami które mi nie działały w ogóle (3 sztuki - patrzcie posty powyżej jakby co...)
    a ksenonami trochę droższymi, ale ciągle poziom 30/szt... (link podany powyżej jakby co...)

lampy zamówione działają bez problemu. zobaczymy jak żywotność, ale przynajmniej zapaliły się...

podsumowując - dla mających ORI przetwornice polecam jednak palniki nieco droższe, poznać je po metalowej części w stopce.

tyle odemnie w temacie.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Ja kupiłem General Electric (GE), wyprodukowane na Węgrzech po ok. 100 pln za sztukę na alledrogo. Świecą wg mnie dużo jaśniej, niż oryginał, ale niestety potrafią gasnąć bez wyraźnego powodu. Po powtórnym włączeniu potrafią nie gasnąć przez kilkaset kilometrów lub gasnąć co chwilę. Nie ma reguły.