No ryzyk-fizyk ... wziąłem te z drugiego linku z mojego posta powyżej...
rzeczywiście te trzy padliny co kupiłem wyglądają tak jak na tym zdjęciu porównawczym (opisane jako "konkurencja")
dam znać...
No ryzyk-fizyk ... wziąłem te z drugiego linku z mojego posta powyżej...
rzeczywiście te trzy padliny co kupiłem wyglądają tak jak na tym zdjęciu porównawczym (opisane jako "konkurencja")
dam znać...
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Moje autko: http://7er.pl/showthread.php/33145-W...151#post395151
Miałem podobne problemy.Xenony powoli umierały (barwa w fiolet wchodzi).Kupiłem "ryż edyszyn" i tylko pojawiło się kilka błysków w obu palnikach po odpaleniu.Zwrot do sklepu i zakup oryginalnych chyba osramów po sto ileś złotych i żadnego problemu do dziś po 3 latach.
Pani sprzedawczyni powiedziała,że jakość zależy od ilości zjedzonego ryżu.Kumpel kupił dwa tygodnie wcześniej z innej partii i do dziś (3 lata) działają.
Reguły niema.
U mnie też działają ...;) Miały być na chwile bo innych nie było i tak zostały i już 2 rok leci-fakt , mało śmigam e66.
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
No a o co innego miało by chodzić skoro przekładam osrama ze sprawnej lampy i śmiga? te padliniaste nie chodzą ani na lewej ani na prawej.
zresztą jak pisałem zamowiłem nieco droższe, wg linka podanego, zobaczymy!
a jak widać powyżej nie jestem pierwszy z tymi objawami.
ale z drugiej strony fakt - jakoś się to sprzedaje... może chodzi to lepiej z chińskimi przetwornicami? zresztą jak mi gość przyjmie zwrot to też negatywa nie wystawie - w koncu dochowa reguł uczciwie. a to że u mnie nie działa - to nie powód walić negatywem.
Ostatnio edytowane przez pacraf ; 19-10-2014 o 21:01
Gdyby gościowi wszyscy zwracali to nie opłacałby mu się interes, a sprzedaje tego sporo ;) Te "nieco droższe" to jedno i to samo, cała chińszczyzna jest na jednym patencie tylko jeden importer idzie w ilość a drugi we wmawianie ludziom że jego są lepsze skoro są droższe ;) Napisze na pudełku "super long life premium original" itp i to tyle z różnic :P Dlatego moim zdaniem w przypadku wyboru pomiędzy cing ciong a hung wang można śmiało kierować się jedynie ceną zakupu :P (co jest oczywiście karygodne jeśli chodzi o nie-chińskie części ;)
Ostatnio edytowane przez BsijZabsij ; 20-10-2014 o 05:05
Obecnie E38 728i 1995 manual, dunkelblau. Poprzednio E34 525tdsA 1992, granitsilber-metalic.
Czy przetwornice z e39/e46 podejdą? Bo tam sterownik z zapłonnikiem jest w jednej skrzynce... Ciekawe jak LCM zareaguje. Trzeba coś przestawiać?
A więc jak obiecywałem że napiszę jak różnica pomiędzy najtańszymi ksenonami które mi nie działały w ogóle (3 sztuki - patrzcie posty powyżej jakby co...)
a ksenonami trochę droższymi, ale ciągle poziom 30/szt... (link podany powyżej jakby co...)
lampy zamówione działają bez problemu. zobaczymy jak żywotność, ale przynajmniej zapaliły się...
podsumowując - dla mających ORI przetwornice polecam jednak palniki nieco droższe, poznać je po metalowej części w stopce.
tyle odemnie w temacie.
Ja kupiłem General Electric (GE), wyprodukowane na Węgrzech po ok. 100 pln za sztukę na alledrogo. Świecą wg mnie dużo jaśniej, niż oryginał, ale niestety potrafią gasnąć bez wyraźnego powodu. Po powtórnym włączeniu potrafią nie gasnąć przez kilkaset kilometrów lub gasnąć co chwilę. Nie ma reguły.