...ciągle słyszę stuki ..czy przekładnia kierownicza mam servotronic ma jakąś śrubę do kasowania luzu?...dodam ze jak kręce kierą nie słyszę żadnych stuków...
...ciągle słyszę stuki ..czy przekładnia kierownicza mam servotronic ma jakąś śrubę do kasowania luzu?...dodam ze jak kręce kierą nie słyszę żadnych stuków...
nic dziwnego u mnie to samo stuka przez zbiornik paliwa standard nic się nie martw.
to już nie odróżniacie jak pręży zbiornik z wadliwym odpowietrzeniem a przedni zawias :)
no bez jaj :)
pozdrawiam Bartek
w moim przypadku nie łączyłbym tego stuku ze zbiornikiem podejrzewam amory...ewentualnie poduchy no i zastanawiam się nad tą przekładnią czy ona może wydawać takie dzwięki kiedy ma luz...
przekładnia jak ma luz również się tłucze
sprawdź najszybciej podjeżdżając pod krawężnik jednym kołem pod dość ostrym kątem natarcia. Wtedy usłyszysz piękny stuk.
pozdrawiam Bartek
To już mam obcykane jak podjeżdżam pod krawężnik to stuka ...z tym że jak jadę po prostej równej drodze też czasem słyszę ciche dudnienie...ciekawe jest to że jak włączę utwardzanie amorów to stuki się wyciszają...były regenerowane...i dalej dupa...może być tak że po regeneracji tłumią i działają poprawnie ale mają "luz na boki"...a jeśli to przekładnia to można jakoś ten luz wykasować czy czeka ją regeneracja??
luz trochę skorygujesz, ale jak już stuka to luz jest duży i szybko powróci.
tych przekładni się nie regeneruje tak klasycznie, poczytaj moje posty na temat regeneracji przekładni ZF. Zazwyczaj są ok, ewntualnie łożyskowanie daje się nadwymiarowe, robią to serwisy z dostępem do części ZF.
Ostatnio edytowane przez ttrol ; 02-10-2017 o 20:37
pozdrawiam Bartek
w jaki sposób mogę skorygować ten luz ?...jeśli się go uda zmniejszyć to może stukanie ustanie i będzie 100 % winowajca ...
Podepnę się pod temat, e38 728, jakiefirmy końcówki drązka polecacie ?
Czy ktoś mógłby wskazać mi gdzie jest ta śruba na przekładni do kasowania luzu , byłbym bardzo wdzięczny - jutro będę miał auto na podnośniku więc będzie okazja...co do moich wcześniejszych "dudnień" wymieniłem łożyska w poduszkach przednich amorów i jest poprawa...jednak ciągle słyszę czasem ciche popukiwanie...przez przypadek na podnośniku okazało się że przekładnia ma luz ...co ciekawe tylko puka jak koła są skręcone...na prostych cisza jak makiem zasiał...