Poka¿ wyniki od 1 do 2 z 2

W±tek: nierowne obroty silnika i kontrolka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar fujisss
    Do³±czy³
    Oct 2014
    BMW
    750Li
    Sk±d
    Piekary ¦l±skie

Post nierowne obroty silnika i kontrolka

Witam, mam takie pytanie odno¶nie sytuacji jaka mi siê przytrafi³a na drodze. Mianowicie jecha³em sobie moim 7 do znajomego, a¿ tu nagle podczas jazdy za¶wieci³a siê kontrolna silnika i obroty zaczê³y mocno wariowaæ, po czym zjecha³em na pobocze i samochód sam z siebie zgas³. Spróbowa³em wiec na nowo odpaliæ, ale znów dzia³o siê to samo trz±sa³o do¶æ mocno ca³ym autem no i skaka³y obroty i ta kontrolka ca³y czas zapalona, a w niektórych momentach zaczyna³a tez migaæ... co to mo¿e byæ ?

Moje BMW to e66 750Li V8 z 2005roku tylko w benzynie bez instalacji LPG. przebieg 297000 km z hakiem. uda³o mi siê jako¶ wróciæ do domu, ale nie wiem czy mam nim w takim stanie jechaæ do mechanika czy co ? co poradzicie ¿ebym zrobi³ ???

A no i z systemu jak próbowa³em sprawdziæ czy wyskakuje jaki¶ b³±d to nic nie pokaza³ komputer(ten w samochodzie).... zewnêtrznego kompa nie pod³±cza³em bo nie mam ...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar ssosnaa
    Do³±czy³
    Feb 2014
    BMW
    e38 740i ex.E65 735i. ex e39 523iA
    Sk±d
    FG
    Cytat Zamieszczone przez fujisss Zobacz posta
    Witam, mam takie pytanie odno¶nie sytuacji jaka mi siê przytrafi³a na drodze. Mianowicie jecha³em sobie moim 7 do znajomego, a¿ tu nagle podczas jazdy za¶wieci³a siê kontrolna silnika i obroty zaczê³y mocno wariowaæ, po czym zjecha³em na pobocze i samochód sam z siebie zgas³. Spróbowa³em wiec na nowo odpaliæ, ale znów dzia³o siê to samo trz±sa³o do¶æ mocno ca³ym autem no i skaka³y obroty i ta kontrolka ca³y czas zapalona, a w niektórych momentach zaczyna³a tez migaæ... co to mo¿e byæ ?

Moje BMW to e66 750Li V8 z 2005roku tylko w benzynie bez instalacji LPG. przebieg 297000 km z hakiem. uda³o mi siê jako¶ wróciæ do domu, ale nie wiem czy mam nim w takim stanie jechaæ do mechanika czy co ? co poradzicie ¿ebym zrobi³ ???

A no i z systemu jak próbowa³em sprawdziæ czy wyskakuje jaki¶ b³±d to nic nie pokaza³ komputer(ten w samochodzie).... zewnêtrznego kompa nie pod³±cza³em bo nie mam ...

musia³a byæ jaka¶ wzmianka na wy¶wietlaczu... ja mia³em podobnie tylko jak autko posta³o noc i rano opala³em by³o podobnie buda siê trzêsie auto nie chodzi równo, i komunikat ¿eby nie wciskaæ za du¿o gazu bo uszkodzê kata... okaza³y siê 2 cewki nie dopchane do koñca.

Podobne w±tki

1. [silnik] Kontrolka silnika
    Przez Ulv w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 29-03-2014, 00:38
  2. swieci kontrolka silnika
    Przez messiah w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 25-06-2013, 22:05
  3. [elektryka] s³ychaæ obroty silnika w g³o¶nikach?
    Przez andre1981 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 03-04-2012, 21:34
  4. [silnik] Zapalona kontrolka silnika
    Przez magik2.7 w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 09-05-2011, 23:04
  5. Obroty silnika
    Przez G±sior w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 26-11-2007, 15:15

Uprawnienia umieszczania postów