Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Fotele z europejczyka do anglika?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d

Fotele z europejczyka do anglika?

Witam mam pytanie kupiłem w polsce 2fotele z modułami i sterownikami i chciałbym się dowiedzieć jak musze je zamontować ponieważ polski pasazera to bedzie moj kierowcy wiec mam pytanie czy musze przełożyć w nich moduły ? Chodzi o ty aby moduł kierowcy pamiętał rowniez ustawienie lusterek i kierowcy? Czy to bez roznicy? Chciałbym uniknąć sytuacji ze poskladam wszystko a sterownik od pasażera będzie sterowal siedzeniem kierowcy. Dodam ze oba fotele sa w tej samej opcji

Początkujący Użytkownik Awatar MasterXX123
    BMW
    745i

Fotele z europejczyka do anglika?

Nie znam sie na anglikach, ale jezeli fotele sa w tych samych opcjach to bym przelozyl stare moduly poprostu.
    Tak chyba najlatwiej?
    Ostatnio edytowane przez MasterXX123 ; 04-10-2014 o 22:42

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Fotele angielskie byly bez żadnej opcji;) a kupilem komforty w pelnej opcji dla kierowcy i pasażera takie same. Juz zamontowane i dziala wszystko oprócz alarmu air bag w inpie nie da sie skasować dodam ze uzylem modulow moich ze starych foteli. Wydaje mi sie ze komputer traktuje fotel kierowcy jako pasazera ponieważ jak wylacze silnik to w fotelu pasazera schodzi powietrze z boczkow ale dziwne jest to ze fotel kierowcy pamieta ustawienie kierowcy i lusterek.
    Teraz moje pytanie czy mozna w ncsie skopiowac ustawienia obu modułów i wgrac je na przemian albo jak ktos pisal przekodowac go pustym .man?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Witam jest ktoś chętny zeby to zakodowac zdalnie mam dzialajacego ncsa i kabel. Bo sam wele nie grzebac chyba ze ktoś by mógł poradzić co mam zrobić.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Już wiem LukaszB-) Fotele które nie chwaląc się kupiłeś ode mnie są w full opcji. Mają funkcję aktywnych żaglowków które przy uderzeniu strzelają pocisk pirotechnicznych w zagłówki. Auto po zamontowaniu widzi Moduły z ta funkcją a nie widzi tej funkcji w kodzie wyposażenia auta. Jeżeli nie dokodujesz tych foteli do fury to poduchy nie znikną. Żeby Twój fotel działał tak jak teraz lewy musisz zamienić moduły foteli i będzie git!!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d
    Ok ladnie to teraz jest ktos kto mi powie jak to zakodowac ncsem i czy wogule sie da? Czy musze szukać kogos z ista.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65
    Da się ncsem bo ja robiłem to u siebie. Inpa się nie da. Spytaj yendrka powinien ci to ogarnąć. Cała sztuka polega na dopisanie do twojego klucza wyposażenia nowych funkcji. Niech Ci dopisze wszystkie gdzie jest słowo fotel komfortowy i będzie git
    Nie szukaj kodu aktywne zagłówki bo każdy fotel komfortowy to mial

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 730d

Dodanie foteli komfort w ncs

Jak by jeszcze ktos pomógł i powiedział po kolei jak to zrobic w ncsie bylo by super
    Znalazłem jakis opis w necie ale tam uzywaja programu bmw decoder a w nim nie ma e65. I nie wiem skąd wziąć te kody wyposazenie.
    Ostatnio edytowane przez lukassolski ; 08-10-2014 o 07:47