Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: nowy wydech

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007

nowy wydech

Mam problem z uk³adem wydechowym - pojawi³y siê dziury przy nitach ¶rodkowego t³umika i na spawach, które zrobi³ kto¶ kto wyrzuca³ katalizatory. Próbowa³em ³ataæ kitem do t³umików ale daje efekt max na 2 dni. Zacz±³em siê wiêc rozgl±daæ za nowymi t³umikami i zaliczy³em ma³y zonk - na allegro nie brakuje ofert na t³umik koñcowy a ¶rodkowe tylko u¿ywane. Przejrzenie ofert firm tez niewiele da³o. Mam wiêc pytania:
    1. Czy jest mo¿liwe kupienie nowego uk³adu wydechowego do e32 735i ? Katalizatory mogê sobie odpu¶ciæ.
    2. Je¶li nie to jak radzicie sobie ze zu¿ywaniem siê wydechu? Zak³adacie u¿ywki? Po czym poznaæ ¿e u¿ywane t³umiki nie zamieni± siê w sito po miesi±cu?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2008
    Kolego podjedz sobie w niedziele na gie³dê samochodowa bo widzê ze z wroclawia jeste¶ i tam jest taki go¶ciu co tym handluje ( oczywi¶cie nowe zamienniki ) i on na pewno co¶ ci poradzi, ja czasem u niego kupowa³em t³umiki do moich poprzednich aut i zawsze bylem zadowolony z ceny i wykonania.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar rodzinabmw
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    by³o 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusi³o by je sprzedaæ???
    Sk±d
    okolice Sulechowa
    Obawiam siê ¿e nie dostaniesz ¶rodkowego tlumika do 7er sami szukali¶my bez skutecznie. Owszem w serwisie pewnie dostaniesz ale cena bêdzie zabójcza. My kupili¶my u¿ywany i odpukaæ daje rady od 5 miesiêcy.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    e32 735iL
    Sk±d
    Kraków
    Jako ciekawostka ; mo¿na dostaæ ¶rodkowy ,ale kiedy my¶la³em o zakupie to cena ze sporymi zni¿kami jakie mia³em wynosi³a 900 z³ /niestety brak zamiennika/ wiêc doszed³em do wniosku ¿e mój jest w rewelacyjnym stanie :D

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    Kurcze, ciekawa sprawa...
    T³umiki za 900z³ lub za 250$ na e-bay'u widzia³em. Z kolei zamiennikó koñcowego t³umika jest mnóstwo.Ech, mia³em nadziejê, ¿e kto¶ co¶ wymy¶li³ bo zapewne ka¿dy posiadacz e32 prêdzej czy pó¼niej stan±³ przed takim problemem. Ciekawe jaka jest przyczyna takiego stanu rzeczy? Za ma³o takich aut je¼dzi? Zbyt skomplikowana konstrukcja t³umika ¿eby siê rzemie¶lnikowi op³aca³o? Z tego co mi wiadomo to ¶rodkowy i koñcowy t³umik pasuj± od wszystkich wersji silnikowych e32...

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Z t³umikiem ¶rodkowym do 730,735 m30,nie ma ¿adnego problemu.Dostaniesz go np. w sieciach Inter Cars,znajomy kupowa³ pó³ roku temu,o ile pamiêtam da³ oko³o 770z³ firmy Bosal.Do silników v8 sprawa wygl±da znacznie gorzej,w ofercie Inter Cars t³umiki ¶rodkowe nie wystêpuj±.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    O, i to jest cenna rada! Dziêki, rzeczywi¶cie maj± Bosala za 770. Niby na stronie internetowej stan nmagazynowy 0 ale podjadê do nich w drodze z pracy i zamówiê. Dziêki!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2007

t³umik

Cytat Zamieszczone przez skalpel
    O, i to jest cenna rada! Dziêki, rzeczywi¶cie maj± Bosala za 770. Niby na stronie internetowej stan nmagazynowy 0 ale podjadê do nich w drodze z pracy i zamówiê. Dziêki!

Witam ja zrobilem za 900zl srodkowy i ostatni wraz z rurami i robota w Warszawie przy Woronicza T³umiki Bosala.Pozdro
    ralfi 730i LAKIERY MIPA WARSZAWA

Vip Vip
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Sk±d
    mazury
    Blog
    21
    ...s± w InterCarsie...Sprzeda³em chyba 2szt a¿ ;D ;D a z ceny nie pamiêtam niestety.Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    Kolejny problem: katalizatory.

U mnie ich nie ma a powinny byæ. Jak kupi³em auto ju¿ tak by³o. Przy okazji wymiany t³umika ¶rodkowego mo¿na by z tym zrobiæ porz±dek. Ceny katalizatorów s± ob³êdne. Co radzicie? Uniwersalne? T³umik przelotowy? Strumienica ³uskowa? Czy zostawiæ po prostu rury tak jak teraz?

Zale¿y mi g³ównie na cichym wydechu - znajomy ostatnio wstawi³ z powrotem katalizatory do M30B30 i auto sta³o siê niesamowicie ciche na wolnych obrotach :/

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •