Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 15 z 15

W±tek: PARKTRONIK - CZASEM SIÊ W£¡CZY ?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    A po co komu¶ dyche dawaæ? Jak zostawiê otwarte drzwi i stojê przed lub za autem to doskonale s³yszê jak mnie wy³apuje czujka. Tylko nie bardzo wiem co chcia³e¶ zasugerowaæ tym pomys³em. Skoro siedzê w aucie i widzê (s³yszê) ¿e zbli¿am siê do przeszkody na tyle ¿e system powinien mnie zacz±æ ostrzegaæ, a tego nie robi, to wiadomo ¿e jest co¶ popsute, przewa¿nie jest to czujnik lub kabel do czujnika, a najprostszy sposób sprawdzenia opisano powy¿ej :)

Edit: Zauwa¿y³em dopiero po wys³aniu mojego posta: kolego vic, zapraszam do lektury regulaminu forum, zw³aszcza pkt 5.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    ch³opaki dobrze mówi±..
    czujki dzi³aj± szeregowo , wiêc jak jedna przestanie dzi³aæ to wszystkie gupiej±...
    jak w³±czysz wsteczny to przy³ó¿ ucho do kazdego pokolei (powinny lekko piszczeæ) je¶li który¶ jest cicho to pewnie wina styków.. powiniene¶ dostaæ sie do nich pod zderzakiem..
    ps nie martw sie bo to pierdo³a
    PZDR
    B andyci
    M aj±
    W szystko

Pierdo³a pierdo³±, ale ja mam do zaparkowania ponad 5 metrów a w Krakowie ka¿dy centymetr jest na wagê z³ota, wiêc nie wyobra¿am sobie jazdy bez PDC

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2008
    Cytat Zamieszczone przez janek500
    je¶li chodzi o diodê to mryga non stop, a d¼wiêk z ty³u jest zawsze ci±g³y jak wrzucê R, mam automat
    Janek, mrugaj±ca dioda i ci±g³y dzwiêk po wrzuceniu R oznacza uszkodzony uk³ad PDC. S± dwa powody. 1. uszkodzony czujnik. 2. do wymiany przeka¼nik PDC w baga¿niku po prawej stronie (zabudowany) U mnie by³ identyczny objaw jak u Ciebie bo raz dzia³a³ raz nie. Okaza³o siê ¿e przeka¼nik dzia³a³ jak chcia³. Koszt przeka¼nika 30 z³ i od tej pory wszystko gra. Pozdrawiam

albo 3. Uszkodzona wi±zka do czujnika. Tak czy siak najpro¶ciej sie podpi±æ do kompa, potem ewentualna podmiana czujnika i wszystko bêdzie wiadome :)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •