Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: WSPOMAGANIE - DZIAŁA W KRATKĘ ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    sprawdz czy masz odpowiedni płyn w układzie, u kolegi tak było jak opisujesz i wina lezała po stronie niewłaściwego płynu wspomagania... (zielony był a powinien być czerwony)
    po wymianie tego płynu wspomaganie powróciło... :D

*u niego nie było hałasów... :?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo E38 1999 r.
    Cytat Zamieszczone przez AREK 735
    mam szybkie pytanko!czy MOZNA UKLAD wspomagania zapowietrzyc??,jesli tak ,to jak go odpowietrzyc.?????
    Moze się zapowietrzyć, ja tak miałem i kiera mi ciężko chodziła, pojechałem do kolegi na bazę (pozdro Sebek z Wrocka), postawiliśmy samochód na kanał, on podkręcił od spodu śróbę i pomogło...jest o wiele lepiej
    Jestem dobry w lozku...potrafie spac godzinami

Vip Vip
    BMW
    E38- 740D 1999r.p.
    Okazało się że, mam gdzieś dziurę w wężu i płyn szlak trafił. Auto u mechanika. A teraz pytanko na zbiorniczku mam naklejkę zieloną z oznakowaniem CHF only ale troszkę się odkleja od zbiorniczka a na zbiorniczku wyryte jest ATF only pytanko w takim razie który lać??ZIELONY czy CZERWONY(orginalny zbiorniczek z wyżłobionym ONLY ATF, a naklejka na zbiorniczku ZIELONA ONLY CHF)

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Wtrące sie...

Ja mam też zielony, tak stwierdził mechanik po oznaczeniach niby.
    Też wymieniałem płyn bo tez kierownica zaczęła chodzić ciężej niż chodziła :(
    zawsze rano jak odpalam chodzi lżej, jak sie nagrzeje chodzi cieżej i już nie powraca do opcji lżej :(

Mój domysł... jest tam z tego co wiem czujnik który przy dużych prędkościach powoduje że kier. chodzi cieżej a jak wolniej to lżej. Jednak u mnie już kupa z tego i też nie wiem co to , tak myślałem że ten czujnik ale czytając Wasze przygody sam już nie wiem.

do tego mam kilka informacji z kompa(warsztatowego) do odczytania i tu tez prosze o pomoc.
    opisałem to w złym miejscu wiem, ale tak wyszło. w zlotach :) zlocik nad morzem, jak by ktoś mógł zerknąć bede wdzieczny :)
    pozdro.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740 iL
    Co sądzicie o uszczelniaczach do układu wspomagania? Np.: STP?

Zaawansowany Użytkownik
    no mi powiedzieli, że na 100% pompa do wymiany ;/
    pozdrawiam
    BMW - Bo Moderator Widzi :D

Vip Vip
    BMW
    E38- 740D 1999r.p.
    Dzwoniąc do serwisu BMW Smorawiński Poznań i zadając jednemu z Panów pytanie jaki powinienem mieć olej do wspomagania czy atf czy chf11s Pan odpowiedział "nie mam pojęcia,musi Pan do nas podjechać a wymiana takiego oleju to koszt 700zł" WHATTTTTTTTTTTTTT pytam!!!!
    Pan nie wie jaki olej wlać do mojego wozu ale już wie ile to będzie kosztowało!!!
    Pos....em się w majty i wybuchłem śmiechem. Gość niezły pewnie chciał do zbiorniczka kuknąć jakiego koloru jest olej i na oko taki wlać. Niema jak to Polski godny zaufania SERWIS BMW!!!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    No tak , nie ma jak to Polski serwis...

A swoją drogą to też mam pytanko:

jeśli okaże się,że mam zbyt mały stan płynu wspomagania ( mi coraz częściej układ huczy przy skrętach, ale nie zawsze) to dolać czy wymienić na nowy?
    Mixer

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Myśle że jeśli nie wymieniałeś jeszcze to wymień, a jak jest czysty i kiedyś tam był zmieniony to po prostu dolej (zmienić zawsze możesz) ;) tylko do servisu to raczej nie jedz bo czytałeś wyżej :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728iA
    U mnie od początku był ten sam problem, z którym wielu z Was musi się męczyć. Po uruchomieniu zimnego silnika wspomaganie chodzi lekko. Po chwili jazdy jest już coraz gorzej i traci na sile. Jak się trochę ociepli na dworze i będę miał więcej czasu, to wymienię płyn i zbadam czy nie ma jakichś nieszczelności w układzie. W sumie pierdoła, ale drażni :]

Uprawnienia umieszczania postów