Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Modyfikacja audio w e32 - szukam porad, sugestii ...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e36 M52B25 Coupe / e32 M30B35
    Sebek, tak 16 weszły praktycznie bez problemu, były tam 13 i cykacze ale po wyjęciu tych głośników (i mysich bobków :P ) 16 weszły na styk. Twój fachowiec od audio ma 100% rację odnośnie tylnej półki ale ja się uparłem, że nie będę nic przerabiał. Nie zgadzam się natomiast z opinią odnośnie 13 z przodu. Przerobiłem to na własnej skórze w e36 najpierw założyłem 13 ale po zmianie na 16 przeżyłem szok zestaw grał o niebo lepiej. Może była to kwestia tego, że zastąpiłem 13 Hertz na 16 Vifa i różnica wynikała z jakości głośnika nie z średnicy ale było mega lepiej. I nie mam na myśli głośności tylko jakość dźwięku.

Ttrol na jakiej podstawie uważasz, że jakość dźwięku była słaba? Podałem ilość db. bo tylko to można zmierzyć, jakości dźwięku nie podasz w żadnych jednostkach min. dlatego, że każdy ma inny gust i słuch. Nie odniosę się do tematu prądu bo nie mam o tym pojęcia ale masz rację odnośnie tych wzmacniaczy, te nowe grają jakoś inaczej. Może to głupio zabrzmi ale jakoś tak bardziej sucho niż stare. Miałem jakiegoś Blaupunkta paroletniego i wróciłem do starego kloca , który był niby stary i słabszy. Nawet nie ma na nim marki producenta tylko info, że made in germany ale mimo tego gra lepiej.

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Mazi82 Zobacz posta
    Sebek, tak 16 weszły praktycznie bez problemu, były tam 13 i cykacze ale po wyjęciu tych głośników (i mysich bobków :P ) 16 weszły na styk. Twój fachowiec od audio ma 100% rację odnośnie tylnej półki ale ja się uparłem, że nie będę nic przerabiał. Nie zgadzam się natomiast z opinią odnośnie 13 z przodu. Przerobiłem to na własnej skórze w e36 najpierw założyłem 13 ale po zmianie na 16 przeżyłem szok zestaw grał o niebo lepiej. Może była to kwestia tego, że zastąpiłem 13 Hertz na 16 Vifa i różnica wynikała z jakości głośnika nie z średnicy ale było mega lepiej. I nie mam na myśli głośności tylko jakość dźwięku.

Ttrol na jakiej podstawie uważasz, że jakość dźwięku była słaba? Podałem ilość db. bo tylko to można zmierzyć, jakości dźwięku nie podasz w żadnych jednostkach min. dlatego, że każdy ma inny gust i słuch. Nie odniosę się do tematu prądu bo nie mam o tym pojęcia ale masz rację odnośnie tych wzmacniaczy, te nowe grają jakoś inaczej. Może to głupio zabrzmi ale jakoś tak bardziej sucho niż stare. Miałem jakiegoś Blaupunkta paroletniego i wróciłem do starego kloca , który był niby stary i słabszy. Nawet nie ma na nim marki producenta tylko info, że made in germany ale mimo tego gra lepiej.
    Przepraszam, odniosłem mylne wrażenie z Twojej wypowiedzi, że kwintesencją dobrego car audio jest natężenie dźwięku.
    pozdrawiam Bartek

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e36 M52B25 Coupe / e32 M30B35
    Spox, przeczytałem jeszcze raz i faktycznie mogło to wyglądać jakby db były najważniejsze.

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Powracam do tematu modyfikacji audio w moim e32.

Co konkretnie możecie polecić jako główna jednostkę ?

Nastawiłem się już na Alpine z odpowiednim podświetleniem.

Chciałbym żeby miała możliwość odgrywania MP3 z CD lub wejście USB lub IPOD.

Zastanawiałem się nad CDA 9887 ale wyczytałem ze trzeba tam kalibrować jakiś procesor ...

Sprzęt nie musi być nowy (chyba ze jest coś konkretnego w przyzwoitych pieniądzach).

Czekam na sugestie z konkretnymi oznaczeniami modelowymi bo niemam o tym zielonego pojęcia.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Mam u siebie Alpine CDE 9881RB, model bardzo podobny do tego który wymieniłeś. Ma dość mocno rozbudowany zakres poszczególnych tonów, wyjście na iPod'a. Podświetlenie można ustawić na full red, gdyby nie to że spaliła mi się jedna końcówka to wsio OK przez 4 lata.
    Ostatnio edytowane przez tequila1909 ; 01-09-2015 o 12:55
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion