Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Frog z M3

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    A ja jak zwykle wbije kij w mrowisko :P

Powiedzcie mi ile jest organizowanych imprez masowych przy udziale policji i odpowiedniego zabezpieczenia gdzie każdy może uczestniczyć - np wyścigi na 1/4 mili w PL?

Powiedzcie mi ile jest torów w PL? gdzie nawet za niemała opłata mozna się poscigać do woli?

Powiedzcie mi ile jest imprez typu KJS w PL w ciagu roku?

Powiedzcie mi ile razy słyszymy o wariatach w BMW czy motocyklach w PL a nie słyszymy o dziadkach niedowidzących niedosłyszących w rozlatujacych sie maluchach powodujących wg mnie takie samo jak nie większe zagrożenie?

Oczywiście to pytania nie do WAS personalnie ale do systemu i do rządu

Karać jest najłatwiej, napietnować i ukarać - i co sadzicie że ukaranie froga zmieni mentalność ludzi?
    Nie będzie jazdy na kole?
    Nie będzie ścigania na publicznych drogach?
    Nie będzie palenia gumy?

Otóż oczywiście że będzie a dlatego że młodzi ludzie nie maja gdzie tego robić a gdzieś muszą

Powstanie za to kolejny kościół, tęcza i ch... wie jeszcze komu potrzebne debilne rzeczy ale tego co potrzeba już nie

Dlatego czy ukarają froga czy nie nie zmieni to absolutnie nic poza kolejnymi info w Tvn i Polsacie z ego ukarali lub nie ku uciesze gawiedzi :)

Ale problem pozostanie bo jest o wiele głębszy i jego przyczyny niz ten jeden przypadek napietnowany - bo w końcu Policja nie śpi
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK

ADASIO ale kara za takie coś musi być , koleś robi z ludzi idiotów. Ciekawe czy miał byś takie podejście jak by to np. Twoja kobieta, dziecko itd. była w tym czasie na pasach albo na jej pas wjechał by w tym czasie ten idiota.Za takie cwaniactwo to najchętniej kara : urwanie jaj i tyle ;). A to że nie ma gdzie jeździć to inna bajka... nie daje to jednak usprawiedliwienia dla takich wyczynów w mieście....

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Nawet jak by było gdzie to nie za darmo a większość gniewnych których widuje to nie ma na paliwo do pełna.

Wytapane z Moto G

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i

ADASIO...właśnie to miałem na myśli...popieram Twoją wypowiedź w 100%...Policja nabija punkty,Gawiedź zadowolona,że porządek jest pilnowany,prawdziwe afery zamiatane pod dywan a kto harata w gałę będzie haratał dalej...Froga powinni ukarać mandatem i punktami karnymi za przekroczenia prędkości i tyle...po co ta medialna nagonka?Jakub...zgadza się...kara musi być...ale nie prowadzona krucjata.Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących.
    Ostatnio edytowane przez arturo193 ; 21-09-2014 o 13:45
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    Ale brak miejsca do ścigania powoduje że własnie na publicznych drogach ludzie to robią - to system naczyń połączonych

Dla mnie frog i Wardęga to dwaj ludzie którzy robia idiotów ... ale z Policji i organów rzadzących w PL

W imie zasady co nie jest zabronione jest dozwolone - Wardęga robi to w sposób soft, a frog w sposób hard, pokazał że policja jest bezradna i jak by takich frogów było z 20 to policja by w ogóle nie dawała sobie rady, a dlatego że nie ma narzędzi, ani nawet pomysłu na takich frogów, podobnie sądy i inne organy

To że kara musi być jest oczywiste, tylko nawet jak on dostanie 10 lat, nie zmieni to tego, ze jego naśladowcy przestaną to robić mało tego z froga zrobiły media bohatera i jego naśladowcy już się pojawili - czyli co działanie całkowicie odwrotne od pożądanego

Tak samo jest z jazdą po pijanemu - są sankcje i co z tego? jak i tak co roku duże misto znika przez pijanych za kółkiem

Nie tędy droga wg mnie - jak by było gdzie się scigać za pare zł a nie za kupe kasy na 1 torze Poznań to by było i na ulicach spokojniej
    Pewnie też znależli by się amatorzy jazdy po ulicach ale to by był promil a nie tak jak teraz co dłuższa prosta wieczorem mamy wyścigi

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Ale to nie bez powodu kosztuje kupę kasy. Tor ma na siebie zarobić. Nawet jak by to były 2km prostej i duży placyk bez krawężników to musi ktoś o to dbać. Zapewnić bezpieczeństwo, pilnować porządku, zmienić nawierzchnię itp. Jak by cholote wypuścili to by dopiero było trupów.

Wytapane z Moto G

Doświadczony Użytkownik Awatar MC1
    BMW
    Ex - E 36 325i coupe, E 39 530D individual, teraz E 65 730D
    Często zgadzam się z Adasiem ale nie tym razem.....w tym przypadku duża ilość torów nic by nie zmieniła bo takie barany rajcują się tym że mogą sobie polatać po mieście między samochodami i myślą że ktoś ich zobaczy i będą super. Gdyby nawet mieli tor pod ręką to i tak by tam nie pojechali bo jazda w kółko jest bez sensu no i nie ma komu zaimponować.....a co do kary powinna być bardzo surowa żeby kolejnych takich pajacy odstraszyć od tak idiotycznej i niebezpiecznej jazdy. Pomyślcie o tym jak by kogoś skrzywdził (nie koniecznie z waszych bliskich) czy chcielibyście żeby został ukarany tylko mandatem (punktami nie bo nie ma prawa jazdy)......Proszę nie osłabiajcie mnie takimi tekstami że powinien dostać tylko mandat, przecież jego jazda to nie przypadkowe przejechanie na czerwonym świetle tylko jazda w trakcie której w każdej sekundzie mógł kogoś okaleczyć lub zabić.

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez MC1 Zobacz posta
    Często zgadzam się z Adasiem ale nie tym razem.....w tym przypadku duża ilość torów nic by nie zmieniła bo takie barany rajcują się tym że mogą sobie polatać po mieście między samochodami i myślą że ktoś ich zobaczy i będą super. Gdyby nawet mieli tor pod ręką to i tak by tam nie pojechali bo jazda w kółko jest bez sensu no i nie ma komu zaimponować......
    x2............

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    @ ded - to że utrzymanie toru kosztuje to normalka - podobnie jak kina,pola golfowe, tory kartingowe, pola do gry w polo a jednak kina itd są a torów nie ma dlaczego?

Często zgadzam się z Adasiem ale nie tym razem.....w tym przypadku duża ilość torów nic by nie zmieniła bo takie barany rajcują się tym że mogą sobie polatać po mieście między samochodami i myślą że ktoś ich zobaczy i będą super. Gdyby nawet mieli tor pod ręką to i tak by tam nie pojechali bo jazda w kółko jest bez sensu no i nie ma komu zaimponować...
    A ja myślę że jak by były takie tory czy imprezy to jednak odsetek "tych co się chcą pokazać" byłby mniejszy

a co do kary powinna być bardzo surowa żeby kolejnych takich pajacy odstraszyć od tak idiotycznej i niebezpiecznej jazdy. Pomyślcie o tym jak by kogoś skrzywdził (nie koniecznie z waszych bliskich) czy chcielibyście żeby został ukarany tylko mandatem (punktami nie bo nie ma prawa jazdy)......Proszę nie osłabiajcie mnie takimi tekstami że powinien dostać tylko mandat, przecież jego jazda to nie przypadkowe przejechanie na czerwonym świetle tylko jazda w trakcie której w każdej sekundzie mógł kogoś okaleczyć lub zabić.

To co proponujesz?

chłosta publiczna?

ukamienowanie?

krzesło elektryczne?

uśpienie zastrzykiem?

Ludzie czy Wy się słyszycie?

a tak poza wszystkim to - "KTO JEST BEZ WINY NIECH 1 RZUCI KAMIEŃ"

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez ADASIO Zobacz posta
    To co proponujesz?
    Sąd, wysoka grzywna, okresowe odebranie PJ, ponowny egzamin, prace społeczne w szpitalu przy ofiarach wypadków.

Uprawnienia umieszczania postów