aż mi głupio pytać ale pilnie potrzebuje uruchomić zapalniczke w samochodzie a poszedł mi bezpiecznik, niestety mój niemiecki jest zerowy i nie mam bladego pojęcia, który to będzie bezpiecznik :(
aż mi głupio pytać ale pilnie potrzebuje uruchomić zapalniczke w samochodzie a poszedł mi bezpiecznik, niestety mój niemiecki jest zerowy i nie mam bladego pojęcia, który to będzie bezpiecznik :(
Poszukaj na forum. Była podawana pełna lista bezpieczników. Nie mam teraz jej pod ręką więc Ci nie powiem który to konkretnie ale lista była po angielsku a nie po niemiecku więc może będzie Ci łatwiej :)
Dobra znalazłem. To powinien być bezpiecznik 52 i 66. Te akurat znajdują się w bagażniku nad akumalatorem.
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Dziś mi klucze wpadły do zapalniczki na włączonym silniku - wszystko reszta jasne :).... dzięki forum już wszystko wiem :)
pozdrawiam
Ba po polsku też była :]Zamieszczone przez Damias
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
A ja podłączę się pod temat. Miałem podobny problem z zapalniczkami - przednią i tylną. Wymieniłem bezpieczniki ale niestety nie przyniosło to rozwiązania problemu. Prądu dalej nie ma ani w jednej ani w drugiej zapalniczce. Co dziwne, prąd do klapki dochodzi bo ją podświetla. Co to może być?
“Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców” - Colin McRae
>>>NIE DLA ACTA<<<
"I had a dream, I was king. Woke up, still king"
BMW 728i - 97'
MERC W124 200D - 86'
MERC W123 240D - 79'
Sprawdź jeszcze bezpiecznik nr 42 Zapalniczka, oświetlenie wnętrza (podsufitka)no i bezpiecznik nr 52 i 66 bo wedle mojego schematu te bezpieczniki odpowiedzialne są za zapalniczkę (ale te już sprawdzałeś)Zamieszczone przez JACEK R
Nie sugeruj się tym ze jest podświetlenie zapalniczki bo prąd do podświetlenia jest brany od oświetlenia wnętrza lub od świateł postojowych
Pozdrawiam Tomek