Witam,
mój tato delikatnie rozgląda się za nowym autem, staram się mu wpoić E70'ke w V8'ce. Z racji, że swoje potrafi spalić, auto musi być z gazem. Jak ten model znosi gaz? Silnik daje radę z instalacją?
Z góry dzięki za pomoc!
Witam,
mój tato delikatnie rozgląda się za nowym autem, staram się mu wpoić E70'ke w V8'ce. Z racji, że swoje potrafi spalić, auto musi być z gazem. Jak ten model znosi gaz? Silnik daje radę z instalacją?
Z góry dzięki za pomoc!
"Człowiek jest wart tyle co jego wóz. Trzeba o niego dbać"
Montują gaz do tych silników, to jest praktycznie ten sam motor co w e65 750 i e60 550, a delikatnie zmodyfikowane 4.4 z e53 poliftowego, 745, 645, 545 itp. Jednak musisz liczyć, że to będzie musiała być instalacja z wyższej półki czyli od 5tyś w górę.
Ale czy ja wiem czy jest sens tam pchać gaz? To auto na serio mało pali...
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
Silnik w tym aucie to N62 z lekko zmniejszona mocą w porównaniu do e65.
Sprawuje się z gazem bardzo dobrze.
Polecałbym do niego PRINSa VSI.
Ten silnik ma także problemy z uszczelniaczami oraz wyciekiem płynu.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Patryk, a tato wie że tam słabo z montażem butli, bo koła zapasowego nie ma i zostaje tylko walec?
Powiem szczerze, że sam o tym nie wiedziałem to by tłumaczyło brak zdjęć bagażnika w gazowanych autach. Cóż będę musiał obgadać temat z rodzicielem, ale pewnie ukróci to jego chęć do X5 :/ Chyba, że w nocy będę mu dolewał ze swojej do baku, żeby myślał, że E70 mało pali
Dzięki mimo wszystko za komentarze, przekaże wszystko :)
"Człowiek jest wart tyle co jego wóz. Trzeba o niego dbać"
Bolączki skrzyni i silnika te same co e65 z silnikami V8 - ale to wszystko jest do ogarnięcia.
A tutaj zbiornik LPG w e70:
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Jeśli to taki sam "schowek" jak w X6 to całkiem niemałych rozmiarów, wiec butla wejdzie.
ja mam 4.6iS - podobna moc, pojemność i masa - spalanie w mieście od 17 do 22l. Tu powinno być lepiej bo silnik nowszy i oszczędniejszy. Znajomy ma tą 4.8 w X5 - pierwszy wypust, to u niego jest też 17-18 jak on jeździ, a jak żona to powyżej 20 (podobno traktuje gaz 0-1 :p). Ale człowiek nie zalicza się do tych co mają lekką nogę (u niego w rękach też e38 740, e63 645, e63 M6) więc pewnie przy normalnej jeździe może być mniej.
Trasa, w moim aucie 10,5-13l - niższe spalanie jak nie przekraczasz 110, jak ciśniesz po polskich drogach to bierz to drugie pod uwagę.
W 4.8 nie wiem, bo kolegi raczej ograniczenia prędkości nie obchodzą, więc mówi że podobnie jak w mieście, no ale przy 200 to każde X5 wciąga jak smok. Ja liczę, że powinno wyjść podobne spalania jak u mnie w okolicach 12l.
było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r
Mi E70 4.8i po Warszawie wciąga około 23-24l gazu (felgi 20" i opona z tyłu 315), porównując do E65 745i to przy tej samej jeździe i odcinkach X5 pali więcej o jakieś 4-5l od E65
Nie probem uzyskać X-em spalanie 30l jak chcesz poprzyciskać po mieście
Nie wiem jak z miejscem na dwa reduktory, ale raczej podwójny KME żeby zmieścić go w zderzak,a nie na wierzchu pod maską...
Ostatnio edytowane przez Andrew E36 ; 03-10-2014 o 08:59