Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: POMOCY! Alarm szaleje w e38

Co do wariowania w gorące dni, to podobno winny jest czujnik ruchu wewnątrz auta. Gdy powietrze jest gorące to widać takie zawirowania / falowanie powietrza i podobno ten czujnik moze to wyłapywać i wariować. Albo masz jakiegoś lewego pasażera typu mucha czy pająk. Podepnij pod kompa i sprawdź który czujnik aktywauje alarm.
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Początkujący Użytkownik
    U mnie też od pewnego czasu wariuje alarm. Czasem włącza się po 5 minutach, a czasem po 2 godzinach. Zauważyłem, że w drzwiach od kierowcy w gniazdo w które wchodzi gumowy przewód z kablami był nieprzykręcony. Przykręciłem go i dalej się włącza bez widocznej przyczyny. Jak można sprawdzić który czujnik inicjuje alarm i jak się dostać do czujników i centralki?? Pomóżcie.

Żeby sprawdzić co załącza alarm trzeba się podpiąć pod kompa. I tam będzie czarno na białym. Mój póki co się uspokoił. Miał może z 1,5 miesiąca że wariował, potem długi czas spokój, kilka dni wariowania i teraz znowu od dłuższego czasu cisza. U mnie na kompie wywalało błąd komunikacji między jakimś modułem od alarmu który jest w schowku a centralką w drzwiach kierowcy. Ale przepatrzyłem całe to połączenie i na nic niepokojącego nie natrafiłem. Ale bez kompa nic nie wykombinujesz (no chyba że namacalnie zobaczysz rozwalony czujnik pod maską, bo to sie czasem zdarza).

Początkujący Użytkownik
    No właśnie. Jak będę miał możliwość to podłączę. A czy nie wiesz, czy są różne programy do diagnostyki 7-ki czy tylko jeden? A jeśli tak to jaki?

Nie znam się na programach, ale jest ich trochę. Jedne mniej drugie bardziej rozbudowane. Te prostsze nie pozwalają oczywiście na pełną diagnostykę i dokładne zlokalizowanie błędów

Uprawnienia umieszczania postów