komp.ster.s.biegow a gdzie to sie znajduje.
komp.ster.s.biegow a gdzie to sie znajduje.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
A co ten tryb awaryjny w praktyce oznacza? Czym od strony technicznej rozni sie praca skrzyni w trybie awaryjnym od trybu normalnego?
U mnie tez pewnie wytepuje problem komputera sterowania skrzyni biegow.
Czy jak bede jakis czas jezdzil na trybie awaryjnym to sie cos stanie?
Ktos na forum pisal ze jezdzil z FAIL przez 4 lata i nic sie nie wydarzylo...
Nie wiem czy mam sie tym przejmowac skoro skrzynia działa idealnie, i byc moze wydac 1500PLN na wizyty u roznych specjalistow ktorzy powiedza, a moze to to... skoro remont skrzyni w Zgorzelcu podobno 2000PLN a moj mechanik mi ja za 300PLN wymontuje+przesylka;)
Co o tym sadzicie?
Wszystko zalezy od tego co sie uszkodzilo- moze byc ze pojezdzisz dlugo w trybie awaryjnym a moze byc ze w ciagu miesiaca tak zmielisz skrzynie ze bedzie sie nadawala tylko na zlom...
Takze najpierw radzilbym udac sie na jakas diagnoze ;)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Mialam dokladnie taki sam problem ze skrzynia. Diagnostyke skrzyni zrobili mi w BMW pod Monachium (na szczescie sama diagnostyka nie jest droga ). W moim przypadku tryb awaryjny okreslony byl tylko na 1000km. Skrzynia poczatkowo "gwizdala" na pierwszych biegach potem dopiero pokazal sie komunikat o trybie awaryjnym, w tym trybie skrzynia miala tylko 4 i 5 bieg. W BMW po podlaczeniu do komputera powiedzieli mi , ze zaczelo sie odliczanie (spytalam sie czy jak odliczy do zera to mnie wystrzeli w kosmos :)) Mam 1000km do przejechania. Wymiana na nowa skrzynie to koszt 4500€ (szok). Polecili mi sama naprawe w promocji za 2000€- ha ha ha. ( Caly okres problemu ze skrzynia byl przez 2 tygonie- nie chce mi sie wierzyc , ze ktos jezdzil 4 lata )Auto odjechalo do Polski na lawecie i tam zostalo naprawione (koszt naprawy okolo 2000 zl z oryginalnymi nowymi czesciami) Polecam sklep www.samko.pl (Ludzie kompetentni) Nie polecam natomiast kupna uzywanej skrzyni bez upewnienia sie o zgodnosci wszystkich numerow ze skrzyni. Musi wszystko super pasowac .Numer skrzyni do konkretnego modelu jest zawarty w 7 ostatnich cyfrach numeru WIN. nie polecam rowniez zawierzac mechanikom z warsztatami w stodolach :) W BMW musi wszystko ze soba grac i niestety tanie nie jest. Pozdrawiam
Witamy nową koleżankę ale zgodnie z regulaminem zapraszamy do działu Przedstaw się... ;)
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Skoro poruszony jest temat skrzyni mam pytanie ktore mnie nurtuje a odpowiedzi sie obawiam... czasem pod czas jazdy na trybie +/- triptronic po jakims okresie jazdy gdy wszystko jest ok wbija mi 4 bieg i nie moge zredukowac na nizszy. Trwa to az do momentu wylaczenia silnika. Pozniej gdy wsiadam nie mam zadnych problemow i wszystko jest git... pojezdze czasem 3h a czasem pare dni i znow powtarza sie sytuacja, zadnych komunikatow ie mam ani innyc wynikajacych z tego problemow typu brak zaplono czy szarpania jak wyzej opisane, czy moze to miec zwiazek z olejem w skrzyni? nie chce sugerowac odpowiedzi ale jest cos co zauwazylem odkad pierwszy raz mnie to spotkalo... prosze o jakies sugestie i opinie koledzy. Serdecznie pozdrawiam
Nie sztuką jest moc, lecz umiejętność jej wykorzystania.
Pierwsza sugestia: przeczytaj regulamin forum ;)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Tak odnośnie wypowiedzi hipka....
U mnie jest Tryb Awaryjny ale dzialaja wszystkie biegi... przejezdzilem juz w tym trybie 4000km i wszystko gra. Olewam to;)
Co do dziwnego gwizdania na nizszych biegach też to mam... Hmm, nie wiem czy to jest złe czy też ma tak być. Jeżdze też czasem mercedesem klasy A z 2004 roku w automacie i gwiżdże dokładnie tak samo a przez 15000km nic sie nie stało... Moze to po prostu takie gwizdanie automatu...
Z drugiej strony miałem kiedys Pontiaca Firebirda 3.4 1992 i tam skrzynia chodzila cichuteńko... sam nie wiem...
ehh... niestety mam teraz problem porownywalnego kalibru co skrzynia... padnięta uszczelka pod głowicą:(:(
MI gwizdała ale zaraz po wymianie oleju. Poprostu za mało go wlałem. Po dolewce wszystko ucichło jak ręką odjąć. Radzę przynajmniej sprawdzić stan oleju, a najlepiej wymienic.
Drodzy koledzy,
Ja bardzo cenie sobie luksus i w moim aucie musi byc wszystko jak nalezy i na swoim miejscu, dlatego jak uslyszalam gwizdanie ze skrzyni oddalam autko na diagnostyke. Skrzynia po naprawie jezdzi super nic nie gwizdze nic nie stuka i jest znow cichutko- w sumie wymieniono 11 czesci. :D . Ale jedno pytanko mnie nurtuje- czesto czytalam na forum, ze jak cos sie dzieje ze skrzynia to powinno wymienic sie olej. Spytalam tu (pod Monachium) w serwisie. Bardzo mily pan Mechanik powiedzial mi, ze czesta przyczyna usterki w skrzynie jest uszkodzenie koszyczka- ale nie zawsze. Kiedy ktoras z mechanicznych czesci sie uszkodzi to przepala olej i jego wymiana nie rozwiaze problemu gdyz nowy olej nie naprawi czesci :) .
Pozdrawia