Pokaż wyniki od 1 do 10 z 193

Wątek: 7er i Szlachetna Paczka 2014

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar basik107
    BMW
    :)
    Cytat Zamieszczone przez warzo Zobacz posta
    Jak tylko klienci mi zapłacą to dorzucę jeszcze trochę. Jeśli trzeba to mogę zaangażować ponadto forum Fabia Club Polska (fcp.pl),na którym jestem modem.

Hmm tak myślę :D niech Forum Fabia Club Polska sobie tutaj zajrzy i naszym wzorem zrobi własną akcję :) i wybierze sobie rodzinę ze strony Szlachetnej Paczki :) Bo tak sobie myślę, że finansów to mamy już bardzo dużo :) na 2 szlachetne paczki by starczyło.

ja tu chce wydatki robić a tu siudema bierze na siebie koszty mebelków nie wspomnę o ich transporcie :P Wielki szacun Leszku za tak sprawne wszystkiego zorganizowanie :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740 1997
    Cytat Zamieszczone przez basik107 Zobacz posta
    niech Forum Fabia Club Polska sobie tutaj zajrzy i naszym wzorem zrobi własną akcję :)
    Nie mam w zwyczaju się narzucać.
    "chłopaki znad morza to jest gruba loża"
    Taekwon-do tradycyjne na Pomorzu!

Vip Vip Awatar basik107
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez warzo Zobacz posta
    Nie mam w zwyczaju się narzucać.
    Oj nie tak to miało wyjść :( bardzo przepraszam :( po prostu nam się to wszystko tak mocno rozkręciło :( :( a ja będę miała kłopot z wydaniem pieniędzy :)

Mam nadzieję, że mnie nie zjecie ale wybieram kolejną rodzinę, której będziemy mogli pomóc :) Właśnie przeglądam opisy.

Vip Vip Awatar basik107
    BMW
    Pani Anita (28 l.) jest samotną kobietą.

Po śmierci matki (2008 r.) odziedziczyła zadłużenie mieszkania, które w ratach sukcesywnie spłaca. Przez kilka lat walczyła z partnerem zmarłej o wymeldowanie z mieszkania, na szczęście w zeszłym roku konkubent się wyprowadził (sprawa o wymeldowanie jest w toku). Sytuacja pogorszyła się znacznie dwa lata temu, gdy pracodawca zredukował etat Pani Anity i do chwili obecnej pracuje na 3/4 etatu uzyskując dochód w wysokości 880 zł, koszty mieszkania, wraz ze spłatą raty zadłużenia to 465 zł, więc na życie pozostaje miesięcznie 415 zł.

Wysiłki Pani Anity koncentrują się przede wszystkim na spłacie zadłużenia mieszkania, w przeciwnym razie kobieta nie będzie miała gdzie mieszkać. Udało jej się przekonać pracodawcę do zmiany wymiaru czasu pracy na cały etat, co nastąpi po nowym roku. Pani Anita jest osobą zaradną, sama stara się zabezpieczyć swój byt - na przykład, aby się ogrzać zimą zbiera w ciągu roku kartony, skrzynki drewniane i palety z okolicznych sklepów. Dzięki temu w łagodne zimy nie musi kupować węgla.

Pani Anita najbardziej potrzebuje pralki, ponieważ obecnie pierze ręcznie. Bardzo przydałyby się żywność na święta i dwa worki węgla.

Potrzeby rodziny

Żywność trwała:

Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Ryż, Kasza, Mąka, Cukier, Olej, Dżem, Konserwy mięsne, Konserwy rybne

Środki czystości

Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyn do mycia naczyń, Mydło/żel myjący

IV. ODZIEŻ I OBUWIE

Odzież
    Lp Płeć Rodzaj (letnie/zimowe/ przejściowe) Kategoria (bluzka, spodnie, kurtka itp.) Rozmiar Sylwetka Uwagi
    1 K zimowa kurtka L - 40 szczupła ciemna
    2 K dżinsowe spodnie 27 - 28 szczupła ciemne
    3 K ciepły dres 38 szczupła jasne
    4 K ciepłe skarpety 38 - 39 kolor obojętny

Obuwie
    Lp Płeć Rodzaj (letnie / zimowe / przejściowe) Kategoria (klapki, tenisówki, kozaki itp.) Rozmiar Uwagi
    1 K Zimowe kozaki 39 ciemne

Wyposażenie mieszkania:

Kołdra, Koc, Poduszka, Pościel, Ręczniki
    Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: Pani Anita potrzebuje pralki, może być używana, ponieważ teraz pierze ręcznie, a duże rzeczy dzięki - uprzejmości sąsiadki.

VII. INNE POTRZEBY:

Przydałby się opał na zimę, bo nie ma na to pieniędzy. Pani Anita zbiera w ciągu roku kartony, palety i skrzynki z okolicznych sklepów i tym pali.

Szczególne upominki:

Pani Anita marzy o ciepłej kołdrze albo śpiworze.

Pralka może być używana, aby Pani Anita nie musiała już prać u siąsiadów
    Węgiel Pani Anita opala mieszkanie kartonami i skrzynkami,na zakup węgla nie ma pieniędzy
    Żywność Której często brakuje,przy tak ograniczonym budżecie
    Ostatnio edytowane przez basik107 ; 08-12-2014 o 12:40