Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [mechanika] 750i Pytanie odnośnie silnika

Początkujący Użytkownik
    właśnie rozmawiałem z mechanikiem co mi wymieniał ta gumkę nr 5, on powiedział, ze po prostu to odkręcił założył nową gumkę i skręcił, a czy nie powinien jeszcze przy nakładaniu tego dekielka nacelować na te części wewnątrz kolektora nr 4 i 6? Sprawdziłem właśnie i faktycznie cichnie po odkręceniu korka wlewu oleju.

mechanik powinien nacelowac, ale czesc nr 4 zaklada sie od przodu - po zdjeciu przepustnicy. Niestety kolego czeka Cie kolejna rozbiorka. Mam nadzieje ze nie po prawej - po stronie pasazera ;(

Początkujący Użytkownik
    no to super :( na szczęście to jest strona kierowcy, no nic trzeba będzie się za to zabrać tylko co mnie jeszcze niepokoi to od strony pasażera jak dotykałem palcem też ssało takie powietrze :( także nie wiem czy tam nie będzie do wymiany odma. A czy po odkręceniu odmy jest zauważalne gołym okiem czy jest uszkodzona w nim membrana? Bo jeśli się już za to wezmę to chciałbym sprawdzić czy tylko, źle założył ten dekielek czy może i odma jest padnięta

nie zobaczysz stanu gumki - niestety.

ja zawsze robilem to tak, ze jak ssie (kontrola bagnetem :)) to odmy do wymiany. Jakos nie zastanawialem sie za bardzo jak to naprawic, bo plastik stary i peka w dloniach

czasami w V12 sa padniete uszczelki pod kolaktorem, ale to sa wowczas falujace obroty na zimnym, ale to inny temat

Początkujący Użytkownik
    Nie zamierzam tego naprawiać, chodzi mi tylko czy jak odkręcę ten dekielek ( ponieważ mechanik źle założył ) czy będzie widać uszkodzenie membrany, bo jeśli tak to trzeba będzie zamawiać i wymieniać odmę a jeśli tylko źle zmontował i to było przyczyną to w sumie po co wymieniać odmę. A czy przyczyną tego ssania może być właśnie nie nasadzenie rurki nr 4 ?
    Dzięki wielkie Sylwek7 za ważne wskazówki

Uszkodzenia nie bedzie widac.

Jesli olej cieknie na zewnatrz, to raczej do poprawienia bedzie gumka nr 5 - o ktorej wczesniej pisalem ;)

Uprawnienia umieszczania postów